Samsun'da 3 okul çöküyor

Samsun'un Atakum ilçesi Büyükkolpınar Mahallesinde inşaatı devam eden 3 okul çökmeye başladı.

Samsun'da 3 okul çöküyor

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ortaokulu'nun hemen yanına yapılan 3 okulda göçükler meydana geldi. Göçükler Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ortaokulu'nu da etkilemeye başlayınca orada eğitim gören çocukların da hayati tehlike altına girdiği iddia edildi.

Samsun'da 3 okul çöküyor

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 No'lu Şube üyeleri okula giderek incelemelerde bulundu. Okulun inşaatında çökmelerin olduğu ve bahçenin tamemen kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 No'lu Şube Başkanı İlker İlkin, "Milyonlarca para harcanarak, Atakum heyelan bölgesine yapılan ve tabanı çöktüğü için açılamadan kullanılamaz duruma gelen 3 adet okul binasının ve halen çökmeye devam ederek hemen yanı başındaki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ortaokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini tehdit eden binaların sorumlusu kimdir ve bu durumun giderilmesi için hangi çalışmalar yapılmaktadır" dedi.
 

Samsun'da 3 okul çöküyor

İlkin şu açıklamayı yaptı: "
Eğitim camiasından gelen şikayetler üzerine, Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 No'lu Şube Başkanı İlker İlkin, Şube Başkan Yardımcıları Cüneyt Kahyaoğlu ve İsmail Çalışkan, Atakum Büyükkolpınar Mahallesindeki ilgili alana giderek inceleme yaptılar. Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 No'lu Şube Başkanı İlker İLKİN; yaptığı açıklamada gözlerine inanamadıklarını, inceledikleri alanın çok büyük tehlike arz ettiğini, binaların taban alanının tamamen çöktüğünü ve hemen yanı başındaki okulda eğitim gören öğrenci ve öğretmenlerin büyük risk içerisinde olduklarını belirtti. Yaptıkları inceleme neticesinde; çöken alanın yanında eğitim faaliyeti yürütülen Necmettin Erbakan Ortaokulu binasında da çatlakların olduğunu ve bu şekilde öğrenci ve öğretmenlerin ders işlediklerine dikkat çektiler. İlker İLKİN, ulaşabildikleri bilgiler neticesinde; bu okulların yaklaşık 5-6 yıl önce yapıldığını fakat hiç kullanılmadığını, faaliyete geçirmek için hazırlanılırken bu çökmelerin yaşandığını ve âtıl duruma geldiğini, bakanlıktan bunun için ödenek istendiğini fakat hala bir çözüm bulunmadığını belirtti.

Samsun'da 3 okul çöküyor
Tek bir canımıza zarar gelmeden bu problemin acilen çözülmesi gerektiğini ve heba edilen milyonlarca liralık kamu kaynağının hesabının sorulması gerektiğine dikkat çekerek, bütün yetkilileri göreve davet eden Samsun 2 No'lu Şube Başkanı İlker İLKİN, buradan uyarıyoruz diyerek tepki göstermiş ve ilgililerin aşağıda belirtilen soruları acilen cevaplaması gerektiğini belirtmiştir.

Samsun'da 3 okul çöküyor

Buradan soruyoruz;

1- İlgili binalar yapılırken alanın fizibilitesi yapılmış mıdır?
2- Yukarıdan baskı yaparak okul tabanının şişmesine ve sonrasında çökmesine neden olan alana daha öncesinden ihata duvarı neden yapılmamıştır.
3- İlgili alanda bulunan mevcut binaların temeli Fore Kazık Sistemi kullanılarak mı yapılmıştır?
4- Okulları yapan müteahhitlerden birisinin kaçtığı söylenmektedir, bu konudaki gerçek bilgi nedir?
5- Okulları, ilgili müteahhitten teslim alan yetkililer hakkında bir işlem yapılmış mıdır?
6- Bölgenin heyelan alanı olduğunun çok eski yıllardan beri bilinmesine karşın, öngörüsüzce, önlem alınmadan 3 adet okul binasının çökmesi neticesinde kamu kaynağı israfına neden olanlar ile ilgili bir işlem yapılmış mıdır?
7- Atakum Kaymakamlığının, ilgili alanda inceleme yapması ve acilen öğrencileri buradan taşıyın demesine, eğitimin devam ettiği okulun duvarlarında da çatlaklar olmasına ve mevcut alanın çökme ve kaymaya halen devam etmesine karşın hangi önlemler alınmış, Necmettin Erbakan Ortaokulu'ndaki 23 Eğitimci ve 245 öğrencinin canı tehlikeye atılarak eğitim öğretime halen neden devam edilmektedir.

Samsun'da 3 okul çöküyor
Son söz olarak; ülkemizin geçmişi, bu tür ihmal ve plansızlık neticesinde yitirilmiş onlarca can'ın hikayesi ile doludur. Daha bir kaç gün önce Erzincan ilimizin İliç ilçesinde önlem alınmadığı için benzeri çökmelerden kaynaklanan 9 işçimizi, yine denetimsizlikten dolayı depremlerde yüzlerce insamızı yitirdik. Uyarıyoruz ve haykırıyoruz. Alınmayan önlemlerden dolayı verecek tek bir canımız daha kalmamıştır. Yine ve yeniden oturup yas tutmak istemiyoruz. Yetkilileri bir an önce tatmin edici açıklama yapmaya, ihmali olanlardan hesabını sormaya ve Necmettin Erbakan Ortaokulu'nda eğitim öğretime devam eden eğitimcilerin, öğrencilerin ve tedirgin olan velilerimizin gönlüne su serpecek açıklamalar yaparak bir an önce önlem almaya davet ediyoruz.

Samsun'da 3 okul çöküyor
Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 No'lu Şube Yönetimi olarak olayın takipçisi olacağımızı ve yutkunanların değil, haykıranların sendikası olmanın gereğini daima yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz. Ant Olsun Hürriyette!

samsunsonhaber.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER