Hürriyetçi Eğitim-Sen’den gösterge vurgusu

Hürriyetçi Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanı Tekin Akdağ, kamuda kapsam dışı bırakılan ve çalışanlara söz verilen 3600 ek gösterge sözünün unutulmamasını istedi.

Hürriyetçi Eğitim-Sen’den gösterge vurgusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın  “TBMM açıldığında ilk işimiz 3600 ek gösterge düzenlemesi olacaktır” sözünü hatırlatan Akdağ, “TBMM’nin, Ekim 2023’de açılmasının üzerinden, 4 ay geçti ancak 3600 ek gösterge ile ilgili, bir genel düzenlemeyi henüz göremedik. Yapılmış olan eksik düzenleme sebebiyle, kamuda mağduriyetler oluşmuştur.  Düzeltmek adına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının herhangi bir girişiminin olduğunu şu ana kadar göremedik” açıklamasından bulundu.

“HÜR-SEN OLARAK BU KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

“Ek gösterge düzenlemesi, tüm kamuyu içine alacak şekilde yeniden yapılmalı ve mağduriyet bir an önce giderilmelidir” diyen Şube Başkanı Akdağ şunları kaydetti;

“Hür-Sen olarak görüşümüz, 1. dereceye düşen ve kapsam dışı bırakılan tüm memurların, 3600 ek gösterge kapsamına alınması ve diğer mağduriyetleri de içine alan bir genel düzenleme yapılarak ek gösterge rakamlarının arttırılmasıdır. Gecikilen her gün mağduriyet artmaktadır. Eksik ek gösterge düzenlemesi ile kamuda oluşturduğunuz, hiyerarşik bozulmayı düzeltmek de sizin sorumluluğunuzdadır. Hür-Sen olarak bu konunun takipçisiyiz.”

giresungazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER