Yer değiştirmede kontenjan sorunu Ömer Dinçer'e Soruldu

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DiNÇER’e Kontenjan uygulaması nedeniyle yer değiştiremeyen öğretmenlerin sorunlarını içeren aşağıdaki sorunun cevaplandırması isteğiyle yazılı soru önergesi verildi.

Yer değiştirmede kontenjan sorunu Ömer Dinçer'e Soruldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 


Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 

 


       İsmet BÜYÜKATAMAN 
Bursa Milletvekili


MEB, il içinde öğretmen dağılımını dengeli bir biçimde sağlamak için norm kadro uygulaması yapmakta, elindeki fazlalık öğretmenleri branş değişikliği yolu ile ve norm kadro fazlası öğretmenleri il içinde açık olan branşlara kaydırmaya çalışarak düzenlemektedir. Türkiye genelinde ise öğretmen dağılımını dengeli bir biçimde sağlamak için kontenjan uygulamasını başlatmıştır.

Bu uygulamalar gerekli ve yerinde uygulamalar olmakla birlikte öğretmenlerin ülke içinde dengeli bir şekilde dağılımını sağlamak için kullandığı katı kontenjan uygulamasından mağduriyet yaşayan kadrolu öğretmenlere de yer değiştirme hakkı vermek için becayiş uygulamasına izin vermelidir.  Kontenjanları arttırmalı ve bulunduğu yerde belli bir süre görev yapan öğretmenleri kontenjandan muaf tutarak mağduriyetini gidermelidir.


Buna göre;

1- Kadrolu öğretmenlere yönetmelik ile becayiş uygulaması getirilecek midir?

2- Zorunlu hizmetini tamamlayan ve 3 yıl sonra il dışı yer değiştirme hakkı elde eden öğretmenler il dışı yer değiştirme isteğinde bulunduklarında kontenjan uygulamasına takılmaktadırlar. Kontenjan nedeniyle birçok öğretmenin il dışı yer değiştirme isteği gerçekleşmemektedir. Bu sorunun çözümü için ilk yer değiştirme döneminde kontenjana takılarak yer değiştiremeyen öğretmenlerin bir sonraki yer değiştirme döneminde kontenjandan muaf tutularak tercihlerine uygun il emrine verilmesi için yönetmelik değişikliği yapılacak mıdır? Kontenjan sorununu çözmek için bir ilde 4–5 yıl görev yapan tercihlerine atanır, tercihlerine atanamayan il emrine verilerek kontenjandan muaf tutulur şeklinde yönetmelik değişikliği yapılacak mıdır?


 



Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER