ABD'li yatırım bankasından revize: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak?

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türk lirasının değeri hakkındaki tahminlerini güncelledi. Banka, dolar/TL kurunun 12 ay sonra 37 seviyesine yükseleceğini öngördü.

ABD'li yatırım bankasından revize: Yıl sonunda dolar ne kadar olacak?

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türk lirası üzerine yaptığı tahminleri güncellediğini duyurdu. Banka, global döviz kurlarıyla ilgili tahminleri arasında Türk lirasının da yer aldığına dikkat çekerek, dolar/TL kurunu 12 ay sonrası için 37 seviyesine revize etti.

Goldman Sachs'ın öngörülerine göre, dolar/TL kurunun 3 ay sonrasında 32 TL olması beklenirken, 6 ay sonrası içinse 34 seviyesinin öngörüldüğü belirtildi. Banka, uzun vadeli tahminlerinde dolar/TL'nin 2025'te 40, 2026'da 44 ve 2027'de 48 seviyelerine ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı ise dikkat çekici boyutlarda. Ocak ayında yüzde 2,7 oranında değer kaybeden Türk lirasının, yılbaşından bu yana yaşadığı kaybın yüzde 3,5'e ulaştığı bildirildi. Dolar/TL kuru ise Eylül 2023'ten bu yana devam eden kademeli yükseliş trendini sürdürerek, bugün itibarıyla 30,60 seviyesine ulaşarak yeni bir zirve gördü.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER