TOKİ mağdurlarından mektup mesaisi

Eskişehir’de TOKİ mağdurları, karşılaştıkları sorunları ve mağduriyetleri dile getirdikleri mektupları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermek için toplandı.

TOKİ mağdurlarından mektup mesaisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında müjdelediği, her yıl 100 bin konut projesi kapsamında Eskişehir’de yapılacağı söylenen 2 bin 450 adet konut için başvuru yapmış ve hak sahibi olmuş vatandaşlar yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek için Cumhurbaşkanı’na mektup gönderdi.

“BİZLERİN YENİ EV SAHİBİ TOKİ İDARESİ OLACAKTIR”

Eskişehir’deki TOKİ mağdurları adına konuşan Serhan Alağaç, 2019 döneminde açıklanan başvuru şartlarında öncelikli maddenin alt gelir grubuna dahil olma şartı olduğunu ve diğer şartları hatırlattı. Serhan Alağaç, bu şartların bugüne gelindiğinde farklı bir boyuta ulaştığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Öncelikle Eskişehir için 2 bin 450 konut sözü verilerek 2 bin 450 hak sahibi belirlenmesine rağmen 2 bin 297 konut inşa edilerek 153 adet hak sahibinin 4 yıllık umutları adeta bir çöp gibi kenara atılmıştır. Bizlere o dönem için en pahalı daire fiyatı asgari ücretin 10 katı olarak verilmişken sözleşme aşamasında gördük ki en pahalı daire fiyatı asgari ücretin 15 katı olmuştur. Demek ki vatandaş enflasyona karşı ezilmiştir ve alım gücü yüzde 50 oranında düşmüştür. Bize açıklanan şartlarda yüzde 10 peşinattan sonra 240 ay sabit ödeme sözünden vazgeçilmiş, bizlere 180 ay memur maaş artışı endeksli ödeme şartı zorlanmıştır. Nedir bu memur maaş artış endeksi? Yani bizlerin yeni ev sahibi TOKİ idaresi olacaktır.”

“Şu anki ev sahibimiz bile yılda bir kez zam yaparken yeni ev sahibimiz yılda iki kez zam yapacağını söylemektedir” diyen Alağaç, “Geçen yıl taksit artış oranlarına baktığımızda görüyoruz ki ev sahiplerine devlet tarafından yüzde 25 sınırı koyulurken TOKİ taksitlerine yüzde 40 zam yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahiplerine yaptığı vicdan çağrısını keşke biraz da TOKİ yetkilileri dinlese” ifadelerini kullandı.

‘DAR GELİRLİ Mİ? BOL GELİRLİ Mİ?’ OLMAK GEREKİYOR

Yaşadıkları diğer sıkıntıları da aktaran Alağaç, “Bu insanlar bunu ödeyebilecek durumda olsalar dar gelirli olmazlar, dar gelirli olmasalar zaten bu evlerde hak sahibi olmazlar. Bizler anlayamadık bizim dar gelirli mi olmamız gerekiyor bu evleri almak için? Yoksa bol gelirli mi olmamız gerekiyor bu evleri ödemek için?” sorusunu yöneltti.

TOKİ 100 BİN KONUT MAĞDURLARI CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP GÖNDERDİ

Alağaç’ın “bizlere 2019 senesinde cumhuriyet tarihinin en büyük Toplu konut projesini müjdeleyen, Dar gelirli vatandaşlarımızı mutlu yuvalarına kavuşturacağız diyen” ifadeleriyle tanımladıkları Cumhurbaşkanı’na seslerini duyurabilmek için TOKİ 100 bin konut mağdurları imzasıyla mektup yolladıklarını söyledi. Alağaç, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Her fırsatta bizleri enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyen, vatandaşlarının huzurlu yuvalarında oturmalarını sağlayacağını dile getiren, Bugüne kadar verdiği sözlerin tamamını tuttuğunu ve tutmaya devam edeceğini ileten Cumhurbaşkanımızın inşallah bizlerin sesini duyacağını ve bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli talimatları vereceğini umut ediyoruz.”

İSTİKBAL GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER