BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, milletvekili adaylığı için görevinden ayrıldı.

BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay istifa etti.
 
Atalay yaptığı yazılı açıklamada, 2015 Yılı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Trabzon'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ettiğini bildirdi.
 
MEHMET ATALAY KİMDİR?
 
1965 yılında Trabzon, Of’da doğdu.
 
İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına Trabzon Karadeniz Gazetesi’nde başlayan Mehmet Atalay, Son Havadis, Tercüman ve Milli Gazete’deki gazeteci-yazarlık görevlerinden sonra, Zaman Gazetesi’nde spor müdürlüğü yaptı.
 
1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü görevine başladı ve bu görevi 2000 yılına kadar sürdürdü. Genel Müdürlük görevinin yanı sıra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Spor Danışmanlığı görevini de yürüttü.
 
2000 yılında Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Atalay, 2003 yılında başladığı Başbakan Başmüşavirliği’nin ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne atandı. Genel Müdürlüğü süresince, Merkez Danışma Kurulu Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu As Başkanlığı, TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Olimpiyat İcra Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.
 
24.02.2003 – 01.12.2008 arasında 6 yıl başarıyla yürüttüğü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden, 6. Spor Şurası ile jübilesini yaparak ayrılan Mehmet Atalay, Başbakan Başmüşaviri ve Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü olarak ülkeye ve spora hizmet etti.
 
15 Aralık 2009 tarihinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevine atandı.
 
Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Futbol Adamları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, İstanbul Gazeteciler Derneği ve Dünya Spor Yazarları Birliği üyesi (AIPS kartı sahibi) olan Atalay, IOC’nin (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) en büyük ödüllerinden biri olan ‘Sport and Youth’ (2008 Spor ve Gençlik Ödülü) ile Avrupa Fair-Play Ödülü’ne sahip (2007), Türkiye’nin ilk ve tek Genel Müdürü olma unvanına sahiptir.
 
Mehmet Atalay, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER