CEMİL ÇİÇEK GOL ATTI

Ankara Meclis Başkanlığı’nın yolsuzluk tapelerini not defteri yapmasıyla çalkalanıyor

CEMİL ÇİÇEK GOL ATTI
AKP tepkili ancak muhalefet bu durumu Cemil Çiçek’in en güzel işi olarak yorumladı.
 
Meclis Başkanlığı’nın imha edilmesi istenen yolsuzluk ve rüşvet tapelerini not defteri olarak kullanmak üzere Meclis’te dağıtması AKP’de yeni bir gerginliğe neden oldu.
 
AKP milletvekilleri bundan TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i sorumlu tuttu.
 
TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada ise bloknotun "Çevre Dostu Meclis" projesi kapsamında israfı önlemek için hazırlandığı ve belgelerin gizlilik içermediği kaydedildi.
 
Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ise inceleme başlatıldığını söyledi.
 
YÜCE DİVAN TAVRI
 
TBMM Başkanı Çiçek, Meclis Soruşturma Komisyonu oylaması öncesinde dört bakanın Yüce Divan’a gitmesi gerektiği yönünde görüş bildirmişti.
 
Çiçek, 25 Aralık 2014 “Yüce Divan'a gitmezlerse bu konu hiç durmadan tartışılır, tartışmalar sürer durur. Giderlerse mahkeme karar verir ve üzerinde fazla durulmaz, hayat devam eder" demişti.
 
Defter haline getirilen bölümlerde İran’lı işadamı Rıza Sarraf’ın bakanlara nasıl hediye göndereliceğini ilişkin ayrıntılar da yer alıyor.
 
TBMM CHP’li Ali Rıza Öztürk;
 
“Yolsuzluk tapeli defter Cemil Çiçek’in şimdiye kadar yaptığı en iyi iş” derken MHP’li Özcan Yeniçeri, “Bu da mı paralel işi? Hadi anlatın” diye konuştu.
 
OTURUMU DA YÖNETMEDİ
 
Oturumu da yönetmedi TBMM Başkanı Çiçek, Yüce Divan oylamasının yapıldığı 20 Ocak 2015 tarihli Genel Kurul oturumunu yönetmedi.
 
Siyasi teamüllere göre Meclis’teki kritik görüşme ve oylamalarda başkanlar bizzat oturumu yönetiyor.
 
Siyasi kulislerde bu tavır “Cemil Çiçek o karade yer almak istemedi” şeklinde yorumlanmıştı.
 
MİLLET
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER