'EĞİTİM SİSTEMİ DIŞINA ÇIKSIN'

Bursa'da Türk Eğitim- Sen 1 ve 2 Nolu Şubesi yöneticileri, öğrencilerin karne gününde Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'ya 1.80x1.20 ebatlarında karne hazırladı.

'EĞİTİM SİSTEMİ DIŞINA ÇIKSIN'
Türk Eğitim- Sen'de düzenlenen basın toplantısında sendika yöneticisi Selçuk Türkoğlu, bugün tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da 530 bin öğrencinin karne aldığını söyledi.
 
Karnesinde zayıf getiren öğrencilere ailelerinin rencide edici ve dışlayıcı tavır takınmamasını isteyen Türkoğlu, "Tatili fırsat bilip, çocuklarımızla daha çok ilgilenilmeli ve mutlaka en az bir kitap okunması sağlanmalıdır" diye konuştu.
 
Türkoğlu son dönemde yapılan haksızlıklarla birçok okul müdürü ve müdür yardımcısının kadrolaşma ile mağdur edildiğini belirterek, "Çalışma barışı, huzur, adalet, liyakat ve kariyer gibi kavramlara inanç kalmamıştır. Böyle bir tabloda başarı beklemek artık hayaldir" dedi.
 
Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya için hazırlanan dev karne de basın toplantısında açıklandı. Sendika şube başkanları Selçuk Türkoğlu ve Kazım Sarnık'ın notları okudu. Karnenin sonuç bölümünü okuyan Türkoğlu, "Sonuç kısmında kanaatimiz de şudur: Bursa'da 530 bin öğrenci 28 bin eğitim çalışanı binlerce velinin eğitim ve öğretimin selameti açısından biran önce Veli Sarıkaya'nın eğitim sisteminin dışına çıkarılması gerekmektedir" dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER