ETİK GÜNÜ VE ETİK HAFTASI

ETİK GÜNÜ VE ETİK HAFTASI
ETİK GÜNÜ VE ETİK HAFTASI MESAJI
 
        25 Mayıs’ın Etik günü ve 25-31 Mayısın Etik Haftası olduğu günlere merhaba demenin mutluluğunu yaşıyoruz. Etik değerlere olan gereksinim geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de olacaktır. Bu gereksinimler uygulanma derecesine göre farklılık gösterse de bizlerin temel hedefi etik değerlerin yaşandığı bir dünya modeline katkı sunmak ve çıtayı daha da yükseklere çıkarmak gayretinde ve kararlılığında olmaktır.
 
          Eğer bugün küreselleşen dünyamızda; yolsuzluklar, hırsızlıklar, cana kıymalar, yalanlar, hak yemeler varsa bunun temeli etik değerlere olan uzaklıktan kaynaklanmaktadır.
 
           Bizler vicdanımızın sesine kulak vermeli, hiçbir kişiyi öteki gözüyle bakmadan saygı ve empati anlayışı içerisinde yaklaşmalıyız. Canlıların belli bir zaman dilimini kapsayan hayatlarına erken müdahale etmemeli her canın bu dünyada yaşam hakkı olduğu bilinciyle hareket ederek yaşam hakkına saygı duymalıyız. Ayrışan birkaç noktayı esas almak yerine ortak olan onlarca noktayı esas almalı, olaylara farklı ve bütüncül anlayışla bakmalıyız. Hoşgörüye hayatımızın her alanında yer vermeli, kafalarda oluşan birtakım önyargıları hoşgörünün huzur ikliminde bertaraf etmeliyiz. Şiddetin her türlüsünü reddetmeli, problemleri diyalog yöntemiyle çözmeye çalışmalıyız.
 
           Dünyamızda etik ilkeler ne kadar yaşar ve yaşatılırsa o kadar huzur ve mutluluk olacaktır. Tüm insanlığın Etik Günü ve Etik Haftasını kutlarım.
 
 
 
 
                                                                                                                                     İbrahim KILIÇ
                                                                                                                          Etik Derneği Genel Başkanı
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER