İSTENİYORSA REFERANDUMA DA GİDİLİR

İSTENİYORSA REFERANDUMA DA GİDİLİR

İSTENİYORSA REFERANDUMA DA GİDİLİR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Taksim'de yaşanan olayları Habertürk TV'ye değerlendirdi.  "Başbakana diktatör diyenler ağzını çalkalamalı" diye konuşan Çelik, gerekirse Gezi Parkı için tüm İstanbullular'ı kapsayacak şekilde referanduma bile gidilebileceğini söyledi.
 
Çelik'in konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 
 
ORADAKİ PANKARTLAR KABUL EDİLEBİLİR Mİ?
Taksim Meydanı'nda tabloyu gözönüne getirelim. Oradaki pankartlar kabul edilebilir mi, akla hayale gelmeyen küfürler kabul edilebilir mi? Vatandaşın seyahat özgürlüğünü engelleyenler demokratik falan eylem değildir. 
 
BİZ KİMSENİN BURNU KANAMASIN İSTEDİK
Sonuçta hiç kimsenin burnu kanamaması, zarar görmemesi için olağanüstü çaba harcandı. Zaman zaman polis gaz kullanmak zorunda kalmış olabilir. Polisin başına atılan taşları görüyorsunuz. Molotof kokteylleri ile nasıl saldırıldığını görüyorsunuz. 
 
MAKUL TALEPTE BULUNANLARIN HİZMETİNDEYİZ
Gezi Parkı'ndakilere müdahale edilmeyeceği söylendi. İnsanların endişeleri giderilerek çözüm bulacağız. Ama Taksim Meydanı'nda, AKM'nin önünde olanlar öyle bir hale geldi ki, hiçbir kamu görevlisi bunu kabul edilemez. Biz makul talepte bulunanların hizmetindeyiz. 
 
HAKLI İKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMEMELİSİNİZ
Mensubu bulunduğu illegal örgütün flamasıyla meydana çıkıp polise saldıranları gördük. Eğer eylemci şiddete başvurursa, kabu kuvvet ortaya koyarsa, kamu malına ve insanlara zarar verirse kendisi haklı bile olsa haksız duruma düşer. 
 
YETER Kİ MASAYA İYİ NİYETLE OTURSUNLAR 
Çevre ve yeşil duyarlığı ile yarın sayın Başbakan'la bir heyet görüşmeye gelecek. O görüşmede ben de bulunacağım. Bu tür görüşmelerde masaya iyi niyetle oturduğunuz zaman, medeni insanların konuşamayacağı, anlaşamacağı hiçbir şey yoktur. 
 
BU PROJE BELEDİYE MECLİSİ'NDE ONAYLANDI
Şu yapılmasın, bunu istemiyoruz diye bir talep ortaya konulursa kusura bakılmasın biz bunlara makul ve meşru talep olarak bakmayız. Daha önce Birinci Boğaz Köprüsü'ne, Keban Barajı'na da karşı çıkmışlardı. 
 
BU PROJE DAHA ÖNCE KAMUOYUYLA PAYLAŞILDI
Kimse bizim gibi düşünmek zorunda değildir. İtirazlar demokratik bir şekilde ifade edilebilir. Sayın Başbakan İstanbul'da gerçekleştireceği projelerden biri de budur. Bu proje daha önce kamuoyuyla paylaşıldı, animasyonlarla gösteriler yapıldı. 
 
BİRİLERİ YENİ BİR ŞEYMİŞ GİBİ SUNUYOR
Bu proje İBM Meclisi'nde CHP ve AK Partili Meclis üyelerince onaylandı. Ama birileri devreye girerek dünmüş gibi sundu. Demokrasimiz temsili demokrasidir. Bu konuda bütün İstanbul'u bir araya toplayarak 'ne istiyoruz' diyemeyiz. 
 
İSTENİYORSA REFERANDUMA DA GİDİLİR
Çok isteniyorsa Beyoğlu sınırları içinde referandum yapılabilir, bütün İstanbul'u kapsayacak şekilde referandum yapılabilir. Bırakın referandumu anket bile yapılabilir.  Demokraside vatandaş memnuniyeti önemlidir. Bir sorun bakalım İstanbul halkına, kaçı istiyor, kaçı istemiyor? 
 
habertürk
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER