GEZİ PARKI EYLEMLERİ YÖN DEĞİŞTİRDİ

GEZİ PARKI EYLEMLERİ YÖN DEĞİŞTİRDİ

GEZİ PARKI EYLEMLERİ YÖN DEĞİŞTİRDİ
Metin Memiş, İzmir ve Aydın Memur-Sen İl Divan Toplantıları’na katıldı. Açılım sürecinin yanı sıra gündemdeki konulara ilişki değerlendirmelerde bulunan Metin Memiş, başlangıçta masum bir protesto eylemi gibi görülen Gezi Parkı eylemlerinin iktidarı devirmeyi hedeflediğini, şekliyle de başka insanların yaşam alanlarına müdahale edildiğini söyledi.
 
 
 
Memur-Sen Terör Mağdurudur
 
Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Metin Memiş, Türkiye’nin 30 yıldır başına bela olan terörün 40 bin cana mal olduğunun altını çizerken, 400 milyar dolar paranın da terörle mücadeleye harcandığını söyledi. Çözüm süreciyle önemli bir adım atıldığına dikkat çeken Memiş, “Ya terör sorunu bitecek millet refaha erecek ya da terör devam edecek bu ülke ve bu millet ağlamaya devam edecek. Memur-Sen olarak biz de terör mağduruyuz. Memur-Sen, Türkiye’nin her yerinde sendikacılık yapıyor, bölgesel sendikacılık yapmıyor. Bizim o bölgede sendikacılık yapan arkadaşlarımız mağdur edildiler. Çocukları tehdit edildi, kendileri kaçırıldı, arabaları yakıldı hatta şehit edildiler. O zaman biz Memur-Sen ailesi olarak elbette ki bu sürecin tarafıyız ve çözümü içinde mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Bu süreçte diğer sendikaların Memur-Sen’i ağır ithamlarla suçladığına değinen Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu millet Memur-Sen’i çok iyi tanıyor. Bu millet Memur-Sen’in duruşunu çok iyi biliyor. Dün birileri çetelerle beraber hareket ederken Memur-Sen milletinin yanında oldu, çetelerle mücadele etti. Memur-Sen, darbe yapanlardan hesap sorulmasını, darbeye yeltenenlerin hesap vermesini ve artık bu ülkenin darbe zihniyetinden kurtulmasını sağladı. Memur-Sen, Ergenekoncularla mücadele etti. Darbeci zihniyetin getirmiş olduğu anayasa değişikliğinde açık açık ‘Evet’ dedi. Onun için bu milletin Memur-Sen’in ne olduğunu ve Memur-Sen’in kimin için sendikacılık yaptığını ve millete nasıl değer verdiğini çok iyi biliyor.”
 
 
 
Yaşananlar 31 Mart Olaylarını Hatırlatıyor
 
Çözüm süreninden ve Türkiye’nin güçlenerek bölgesinde etkin rol oynamasından rahatsız olanların yeniden düğmeye bastığını savunan Memiş, şunları söyledi: “54 yıl sonra bu ülke IMF’ye borç bırakmadı. 31 Mart olaylarını hatırlayalım. 31 Mart olayları yine Taksim’de Topçu Kışlası’nda İngilizlerin karıştırmasıyla başladı. Gerekçeleri; Abdülhamit Han’ın düş ülkelere borcumuzun kalmadığını açıklamasıydı. Bugün yine Türkiye’nin IMF’ye borcu kalmadı; yine Taksim, yine Topçı Kışlası. Bahane edilen ise 10-15 ağaç. Ağaç için eylem yapanlara, samimiyetle eyleme katılanlara söyleyecek sözümüz yok. Elbette ki bir ülkenin demokrasisi göstereceği tepkisinden geçer. Ama siz bu tepkinizi oradaki 15 ağacı korumak yerine başka maksatlara taşırsanız; eğer bu ülkede seçimle gelmiş bir Başbakanı indirmeye çalışma için yaparsanız kusura bakmayın sizin yaptığınız bu eylem bir ağaç eylemi değil, sizin yaptığınız çapulculuk yapmaktır.”
 
Türkiye’nin Gelişmesinden Rahatsız Olanlar Devrede
 
Taksim Platformunun hükümetle yaptığı görüşmeler ve taleplerine de değinen Memiş, sözlerini şöyle tamamladı: “Temsilcilerin dile getirdikleri talepler, sanki hükümetler arası müzakerelerde dile getirilen konular. İstanbul’a üçüncü havaalanı yapılmasını istemiyorlar. Niye; Bu havaalanı Avrupa’nın en büyük havaalanı olacak. Böylece de Almanya’nın transfer gücü dağılacak ve Türkiye öne geçecek. Almanya, uzun süredir bu havaalanının yapılmaması için mücadele veriyor. ‘Kanal İstanbul yapılmasın’ diyorlar. İngilizler de yapılmasını istemiyorlar. İstanbul Boğazı’na alternatif bir deniz yolu, Montrö Antlaşması planlarını bozuyor. Kısacası Türkiye’nin yıldızının parlamasını istemiyorlar. Üçüncü köprü dünyanın en büyük köprülerinden birisi olacak. Bölgesinde güçlü ve lider olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin bu rolünden rahatsız olanlar yine devredeler. Birileri yıllardan beri bu millete bedel ödetti. Bu millet ne zaman dirildi, ne zaman ayağa kalktı; birileri bu milletin kafasına sopayla vurmak kaydıyla ‘hadi bakalım siz bunu hak etmiyorsunuz; 20 yıl geriye gidin’ dedi. Memur-Sen ailesi olarak bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Biz bu ülkede milletin birliği, beraberliği ve kardeşliği noktasında çimento olacağız.” 
 
Toplantıda yapılan konuşmaların ardından Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş ve Aydın İl Temsilcisi Baki Karaer, tarafından yaş pasta kesilerek Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in 18’inci yaşları coşkuyla kutlandı.
 
Terör Bitsin, Acılar Dinsin
 
Memur-Sen İzmir İl Divan Toplantısı’na da katılan Metin Memiş, terörün bitirilmesi için başlatılan süreci Memur-Sen olarak desteklediklerini hatırlattı. "Şehitlerin kemiklerinin sızlatılmaması, şehit yakınları ve gazilerin de canının yanmaması, vatanın bölünmez bütünlüğü" konularının kırmızı çizgileri olduğunu dile getiren Memiş, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet ve kardeşlik hukuku içinde bu kardeşlik ve helalleşme sürecine katkı verdiklerini söyledi. Bu sürecin Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen birilerini rahatsız ettiğini belirten Memiş, şöyle konuştu: "Başlatılan çözüm sürecinin içinde yer almayı millet adına kendimize uygun gördük. Türkiye 'de yaşayan 76 milyon vatandaşımızı eşit görüyoruz. Memur-Sen ailesi Türkiye'nin çimentosudur. Memur-Sen'in kurduğu cümle Diyarbakır'da neyse İzmir'de de odur. Çünkü bizim kurduğumuz cümleler bu milletin geleceğini ilgilendiren, değerlerimizi ön plana çıkaran cümlelerdir. Bizim gayretimiz ve duamız çözüm sürecinin başarı ile tamamlanmasıdır. Bugün Güneydoğu'daki derelerin, ırmakların kenarlarında vatandaşlarımız piknik yapar oldu. Bunu istemeyelim mi? Bu normalleşme sürecini istemeyelim mi? Yine mi kan ve gözyaşı olsun? Tabii ki, bu çözüm sürecinin kalıcı hale gelmesini istiyoruz. Biz 34 maddelik çözüm önerisi ilettik. Bunlardan en önemlisi de yeni, sivil ve özgürlükçü anayasanın bir an önce yapılmasıdır."
 
Gezi Parkı protestolarında da Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen dış güçlerin parmağının olduğunu düşündüklerini ifade eden Memiş, şöyle devam etti:
 
"Belki bu eylemler çevreci bakış ile iyi niyetli başlamıştı. Demokratik ülkelerde eylem en temel haktır ama siz bu demokratik hakkı, kırma ile dökme ile yaparsanız bu kabul edilmez. Hak aramak yerine, hak gaspı yaparak istediğinizi almaya çalışırsanız kusura bakmayın, sizin niyetinizin ne olduğu da ortaya çıkar. Oradaki iyi niyetli masum insanları tenzih ederim ama bu eylem amacını aşmıştır."
 
İzmir İl Divan Toplantısı Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Recep Atçı ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla, Aydın İl Divan Toplantısı ise, Memiş’in yanı sıra Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Dr. Recep Atçı, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve ilçe temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
MİTHAT
MİTHAT - 11 yıl Önce

harhangibir sendika herhangi bir siyasi parti tamsilcisini kendi toplantısına davet eder ve konuşturursa tarafsız zaten değildir de şlerşde karşılaşırsa üyelerinin lehine değil tarafında olduğunu hissettirdiği siyasetçinin tarafında olur. eski genel başkanınızda olsa o siyaseti tercih etmiştir yolu açık olsun ama adı üzerinde eski genel başkandır.

SIRADAKİ HABER