PKK'NIN 15 ŞUBAT KAOS PLANI DEŞİFRE!

Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümüne birkaç gün kala bölgede kaos planlarının başladığı belirtildi.

PKK'NIN 15 ŞUBAT KAOS PLANI DEŞİFRE!
PKK yandaşları, Diyarbakır merkezli kaos çıkarma planı yapıyor. Seçim öncesi gövde gösterisine hazırlanan DBP kitlesel bir eylem hazırlığı yapıyor. Mahallelerde komisyonlar oluşturulup adam toplanıyor. 150 bin el bildirisi hazırlanan eylemin geniş kitlelerde destek bulması için büyük bir çalışma başlatıldı. 
 
‘ÖCALAN ÖZGÜR OLACAK’
 
DBP Diyarbakır İl Örgütü yaptığı açıklamada, Öcalan’ın yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin Kürt halkına yönelik bir komplo olduğunu iddia ederek, Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması ve tekrar aramıza dönmesi için tüm güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Açıklamada “Kürt halına dönük komplonun boşa çıkartılarak, herkesin Öcalan'ın özgürlüğü etrafında kenetlenmesi ve yürüyüşe güçlü bir katılımla destek verilmesi” çağrısında bulunuldu. 
 
‘BU SENE DAHA FARKLI’
 
Terör Uzmanı Dr. İkbal Vurucu, Vahdet’e yaptığı açıklamasında, bu yıl 15 Şubat yakalanış yıldönümünün önceki yıllara göre farklı olacağını ifade ederek, “Abdullah Öcalan ilk kez müzakerelerde muhatap alındı. Buna farklı bir anlam yüklüyorlar. Artık bu tepkileri artırarak ‘Öcalan serbest bırakılsın’ kampanyalarına dönüştürecekler. Kobani olaylarında uluslararası sempati kazandığını düşünen PKK bu sene eylemlerini daha da büyütebilir” diye konuştu. 
 
İSTANBUL EYLEM PLANI!
 
Vahdet'in haberine göre, HDP İstanbul İl Örgütü terör örgütü de teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın uluslararası komplo ile 15 Şubat 1999 tarihinde Türkiye'ye getirildiğini iddia ederek 15 Şubat’ta büyük bir eylem yapacaklarını kaydetti. 
 
TÜRK ASKERİNİ CANİ GÖSTERDİLER
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Uluslararası Kürdistan Sanat Günleri’ kapsamında 230 sanatçının eserleriyle katıldığı bir resim sergisi düzenlendi. “Bilinçaltındaki verilerin dışavurumu” temalı sergide bulunan bir resim, organizatörlerin asıl amaçları ve bilinçaltlarını da dışa vurdu. Resimde, siviller Türk askerinin hedefi olarak betimlendi. Askerler silahlarının dipçiğiyle masum insanlara zarar veriyor şekilde resmedildi.
 
Gazete Vahdet
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER