NAKİL YASAĞININ KISMEN KALKMASI TEKLİF EDİLDİ

2013 yılında yürürlüğe giren 6495 sayılı Kanunla kadroya geçirilen sözleşmeli personele getirilen 5 yıllık nakil yasağının kısmen kaldırılması için hazırlanan Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.

NAKİL YASAĞININ KISMEN KALKMASI TEKLİF EDİLDİ
2013 yılında yürürlüğe giren 6495 sayılı Kanunla kadroya geçirilen sözleşmeli personele getirilen 5 yıllık nakil yasağının kısmen kaldırılması için hazırlanan Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.
 
Milletvekili Erkan AKÇAY tarafından hazırlanan “657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, kadroya geçirilmiş olan kamu personeline yönelik 5 yıllık nakil yasağının, eş durumu ve sağlık mazeretinin söz konusu olduğu durumlarda uygulanmamasını öngörüyor.
 
6495 sayılı Kanunla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa Geçici 41 inci madde eklenmiş ve bu düzenlemeyle, 25/6/2013 tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda sözleşmeli olarak çalışanlar; il özel idaresi, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde çalışan sözleşmeli personel; Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunda sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışan personel memur kadrolarına geçirilmişti. Ancak yapılan düzenlemede, memur kadrolarına geçirilenler için “beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz” hükmü de yer almıştı.
 
Memur kadrolarına geçirilenlere getirilmiş olan 5 yıllık nakil yasağı, ilgili personel mağduriyetine ve tepkisine neden olurken, geçen zaman içerisinde bu yasağın kaldırılması amacıyla somut bir girişimde bulunulmadı.
 
Hazırlanan Kanun Teklifi
 
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
 
MADDE 1- 14/7/1965 tarih ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Geçici 41 inci maddesinin dördüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.
 
“Ancak, eş durumu, eşlerden birisi ile çocuğunun ya da anne veya babasının geçerli sağlık mazereti nedeniyle nakil talebinde bulunanlarda atandığı kamu kurum veya kuruluşunda beş yıl çalışma şartı aranmaz.”
 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan tuğ
hakan tuğ - 9 yıl Önce

eger bu kanun çıkarsa ülkemizde çok sayıda aile parçalanmaktan kurtulmuş olacak yetkililer bu konuyu önemsesinler çünkü çocuklarımızdan eşimizden yıllardır ayrıyız çok zor bi durum allah yardımcımız olsun

nail
nail - 9 yıl Önce

Bu değişiklik biran önce yapilirsa çok iyi olacak.

SIRADAKİ HABER