Aynı yerde aynı tuzak aynı acı

Türkiye’nin yüreğinde 23 Aralık’taki 12 şehidin acısı soğumadan önceki gün de teröristlerin kalleş saldırısında ocaklara ateş düştü. Irak’ın kuzeyinde süren Pençe Kilit operasyonundaki üs bölgesine saldıran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 9 Mehmetçik şehit oldu. Hain saldırıya 85 milyon lanet okudu.

Aynı yerde aynı tuzak aynı acı

20 GÜN ARAYLA AYNI KALLEŞ SALDIRI

Irak’ın kuzeyinde 17 Nisan 2022’de başlatılan Pençe Kilit operasyonları bölgesinde kurulan geçici üs bölgesine PKK’lı teröristler 23 Aralık’ta sızma girişiminde bulunmuş çıkan çatışmada 12 asker şehit olmuştu. Kahramanların acısı yüreklerde soğumamışken dün de aynı yerde aynı şekilde kalleş bir saldırı daha gerçekleşti. Aşırı sağanak sonrası çöken siste üs, bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristlerle çatışma çıktı. 5-10 metre yakın mesafede yaşanan sıcak temasta 9 Mehmetçik şehit olurken, 4 askerimiz de yaralandı.

GELİŞMİŞ SİLAHLARLA SALDIRDILAR

Sisten dolayı hava ve teknolojik görüntü aygıtlarının çalışmayıp sağlıklı görüntü alamamasını fırsat bilen hainler İHA, SİHA ve Atak taarruz helikopterlerinin de uçuş yapamamasından yararlandı. Metina Vadisi’ndeki 1740 rakımlı tepede konuşlu askerleri hedef alan teröristlerin üzerlerinde seçkin komando birliklerinin kafalarına takılı gece görüşlü yüksek çözünürlüğe sahip tepe kameralar, rüzgâr ölçer, yön gösteren pusula taşıması dikkat çekti. Karakol ve üs bölgelerine saldırı planlarının ele geçirilmesi ise yeni sızmaları engelleyeceği belirtildi.

20 GÜN SONRA AYNI TEPE YİNE SİS YİNE KALLEŞ PUSU

Türkiye, 20 gün önce Pençe-Kilit bölgesinde yitirdiği 12 Mehmetçiğin acısı dinmeden aynı tepeye yapılan yeni saldırıyla sarsıldı. Teröristler yine yoğun yağmur sonrası oluşan sisten faydalandı. Görüş mesafesinin iki metreye indiği bölgede üsse sızmaya çalışan teröristlere askerler cevap verdi. Çıkan çatışmada 9 Mehmetçik şehit olurken 4 asker de yaralandı. Saldırı sonrası terör noktaları havadan vurulurken operasyonlarda aralarında Metina sorumlusunun da bulunduğu 15 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerin yoğun sağanak yağış sonrası oluşan sis ve puslu havadan istifade ederek 23 Aralık’ta saldırı gerçekleştirdikleri tepeye tam 20 gün sonra tekrar sızma girişimi oldu. Teröristlerin sızma girişimi sırasında çatışma çıktı. Çatışmalar sırasında, ilk açıklamada 5 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı bildirilirken sonrasında şehit sayısı 9’a yükseldi. Milli Savunma Bakanlığı, “Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 15 terörist etkisiz hale getirilmiştir” açıklamasında bulundu. MSB’nin açıklamasına göre hain saldırıda; Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuşlar Serkan Sayın, Hakan Gün, Ahmet Köroğlu ve Piyade Sözleşmeli Erler Kemal Batur, Müslüm Özdemir, Emrullah Gülmez, Murat Atar, Muhammed Tunahan Evcin şehit oldu.

20 GÜN ÖNCEKİ AYNI TEPE

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre saldırıda, 23 Aralık 2023 günü 12 askerimizin şehit olduğu Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Dereluk kasabasındaki Sergeli Köyü kırsalındaki Metina Vadisi içinde yer alan 1740 rakımlı tepede konuşlu bulunan Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emrindeki Kırklareli 41. Komando Tugay Komutanlığına bağlı uzak emniyet timi hedef alındı. Sözcü’nün ulaştığı bilgilere göre saldırı üç ayrı noktadan düzenlenirken hain saldırıda teröristler tarafından üzerleri arazi yapısıyla uyumlu askeri kamuflaj kaplı uzun namlulu M-15 ve M-16 piyade tüfekleri, Dragunov keskin nişancı tüfeği, biksi ağır makineli tüfek, Konkurs ve yeni nesil AT-4 füzeleri ve roketatarlar kullanıldı.

GÖRÜŞ MESAFESİ İKİ METRENİN ALTINDA

Son iki günden beri bölgede devam eden yoğun sağanak yağış sonrası oluşan sis ve puslu hava nedeniyle bölgede görüş mesafesinin iki metrenin altına düştüğü belirtildi. Olumsuz hava şartları sebebiyle teknolojik görüntü aygıtlarının çalışmayıp sağlıklı görüntü kaydedemeyişini de fırsat bilen hainler; İHA, SİHA ve Atak taarruz helikopterlerinin de bölgede uçuş yapamamasından yararlandı. Öldürülen teröristlerin üzerlerinde, kafalarına takılı gece görüşlü yüksek çözünürlüğe sahip tepe kameralar ile rüzgâr ölçer, yön gösteren pusula cihazları, güneş panelleri, telsizler, karakol ve üs bölgelerine saldırı planlarını gösteren basit krokiler de ele geçirildi.

METİNA SORUMLUSU TERÖRİST ETKİSİZ

Çatışma sonrası hava muhalefeti nedeniyle şehit ve yaralı askerlerimiz Irak’ın kuzeyindeki Duhok Vilayetine bağlı Amediye kasabasından ambulanslarla Zaho ilçesine, buradan da Habur Sınır Kapısı üzerinden Şırnak’ın Silopi ilçesine nakledildi. Saldırının gerçekleştirildiği bölge yoğun ateş altına alınırken, 15 terörist de silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Öldürülen teröristler arasında Metina Eyalet sorumlusu ve aynı zamanda saldırının planlamasını yapan Piling kod adlı teröristin de bulunduğu öğrenildi. Bölgede çatışmaların 5-10 metre mesafeden yer yer devam ettiği bildirilirken, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’ndeki Pars ve Atmaca Filoları ile Malatya’daki 7. Ana Jet Üssü’ndeki 173. Şafak filosundan havalanan F-16’lar teröristlerin muhtemel kaçış noktaları ile çatışma bölgesine yakın noktadaki barınma alanlarını akıllı mühimmatlarla vurdu.

PENÇE-KİLİT’TE 141 ŞEHİT

Pençe Kilit Harekâtının başlamasından bu yana kadar toplam 805 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Harekatın başladığı 17 Nisan 2022 tarihinden bugüne kadar aynı bölgede aralarında Binbaşı, Üsteğmen, Teğmen, Astsubay, Uzman Çavuş, sözleşmeli er ve güvenlik korucularının da bulunduğu 141 kahraman güvenlik görevlimiz ise şehit oldu.

PROF. KADIOĞLU: YENİ STRATEJİ GEREKİYOR

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit harekat alanında yer alan üs bölgesi 20 gün arayla yine sis ve yağışın olduğu hava şartlarında saldırıya uğradı. 9 askerimizi şehit verdiğimiz hain saldırının ardından bölgedeki hava durumunu sosyal medya üzerinden paylaşan Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, strateji değişikliğine işaret etti. Acilen yeni stratejilerin geliştirilmesi gerektiği çağrısında bulunan Prof. Dr. Kadıoğlu, bölgedeki hava durumu haritasını paylaşarak, “Yine yağışlı, kapalı ve görüş mesafesinin düşük olduğu bir anda şehit verdik. Böyle havalar için acilen yeni stratejiler geliştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AVRUPA’DAN MİLİTAN DEVŞİREN TERÖRİSTE MİT NEŞTERİ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT tarafından yakın takibe alınan terörist Faik Aydın’ın Avrupa’da terörist faaliyet içinde olduğu tespit edildi. Teröristin, Irak’a geçmesinin ardından Süleymaniye’de yerel halk üzerinde örgüte destek ve katılım için baskı yaptığı öğrenildi. Örgüt içerisinde kritik bir role sahip olduğu belirlenen terörist için operasyon kararı alındı. Terörist Aydın’ın faaliyetlerinin sonlandırılması için saha ajanlarının da katılımıyla hassas bir çalışma gerçekleştirildi. Uygun zaman ve koşulların oluşmasıyla, Türkiye’nin 160 kilometre ötesinde Irak’ta düzenlenen operasyonda “Renas Raperin” kod adlı Faik Aydın etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK/KCK’nın Avrupa’daki gençlik ve toplumsal alan çalışmalarında yer alan teröristin, son dönemde örgüte katılacak eleman bulamayan PKK/KCK adına Avrupa’da terörist toplama çalışmaları yaptığı belirlendi.

DEPREM ÇADIRINDA EVLAT ACISI

Kalleş saldırıda şehit düşen askerlerin hikayeleri yürek burktu. Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in Kahramanmaraş’taki ailesine acı haber deprem çadırında verildi. Evleri 6 Şubat’ta yıkılan Ali- Ümmihani Özdemir çiftinin kaldığı çadıra acı haber sonrası ısıtıcı getirilmesi tepki çekti. Özdemir ailesinin komşularından Nazire Keskin, çok üzgün olduklarını belirterek, “Şehidimizin komşusuyuz. Annesiyle sürekli konuşurum ben, bugün yine konuştum. Çocuğun hayali ‘Evlenmeden önce size bir ev alacağım’ demiş. Bekardı, askere gitti, çok terbiyeli bir çocuktu, asil bir çocuktu. Evleri 2 katlıydı, amcaları üst katta oturuyordu, alt katta da bunlar oturuyordu. Depremde de ev gitti. Çadırda yaşıyorlardı” diye konuştu. Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez’in ailesinin de yine Maraş’ta depremzede olduğu belirtildi.

basliksiz-1g.jpg

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Türkiye Pençe-Kilit şehitlerine ağlarken muhalefet liderlerinden teröre lanet ve başsağlığı mesajları paylaşıldı. Acı haber sonra partiler illerdeki aday tanıtım toplantılarını ve kongrelerini iptal ederken, Temel Karamollaoğlu mesajında “Aziz milletimizin huzurunu, birliğini ve kardeşliğini hedef alan PKK terör örgütünü lanetliyorum” dedi.

Muhalefet partilerinin genel başkanları, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayımladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener mesajında şehitlere rahmet dilerken İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında Antalya’da yapacağı istişare kampının iptal edildiğini bildirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “Vatan size minnettar” ifadesini kullanarak, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde hain terör örgütü ile yaşanan çatışma sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı, yaraları askerlerimize şifa diliyorum. Aziz milletimizin huzurunu, birliğini ve kardeşliğini hedef alan PKK terör örgütünü lanetliyorum” mesajını paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise mesajında, Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi’nden gelen haberlerin yüreklerini yaktığını belirterek, “Devam eden operasyonlar sırasında şehitlerimizin olduğunu derin bir üzüntü ile öğrendim. Şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı dilerim. Yaralı askerimize de acil şifalar temenni ederim” değerlendirmesinde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır dileyerek, “Başımız sağ olsun. Yaralı askerimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum” mesajını paylaştı.

BAHÇELİ: TERÖRÜN HESABI MAHŞERE KALMAYACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’lı teröristlerin Irak’ın kuzeyindeki saldırısı sonucu şehit olan askerlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Bahçeli mesajında, “Elbette tertemiz şehit kanları yerde kalmayacak, sorulacak hesap mahşere bırakılmayacaktır” ifadesini kullandı. Bu çetin ve zorlu süreçte Türk milletinin tek ses ve tek nefes olduğunu vurgulayan Bahçeli, MHP’nin, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin sonuna kadar yanında ve destekçisi olduğunu ifade etti. “Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör devleti kurmak için faal halde bulunanlara müsaade edilmeyecektir. Bu uğurda her şey göze alınmıştır” diyen Bahçeli, “Bütün terör kampları havadan ve karadan ateş altına alınmalıdır. Hangi ülke karşımıza çıkarsa çıksın aynı kararlı muamele onlara da gösterilmelidir” ifadesini kullandı.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER