E-Okul Ne Zaman Kapanıyor?

19 Ocak 2024 Cuma günü dağıtılacak olan karneler için e Okul Mebbis girişi yaparak notları kayıt ederken, veliler ve öğrenciler ise e Okul VBS girişi yaparak notları öğrenmek istiyor. Not girişi tamamlanması, "e Okul kapanıyor" olarak algılanıyor ancak, sistem bakım ve onarım dönemleri dışında sürekli olarak hizmet veriyor. e Okul not girişi kapanması karnelerin verileceği hafta içerisinde tamamlanıyor olup 15 ile 17 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

E-Okul Ne Zaman Kapanıyor?

Okullarda ilk dönemin son haftası yaşanırken, öğretmenler e Okul sistemine not girişi işlemlerini gerçekleştiriyor. e Okul'da yazılı ve sözlü notu sonuçlarını öğrenmek isteyen veliler VBS girişi ile sorgulayabiliyor. Güncel sınav, not ve devamsızlık durumu gibi bilgilerin sorgulandığı e Okul VBS ile velilerin de hayatını kolaylaştırıyor.

E OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım dönemleri dışında kesintisiz olarak hizmet veriyor. Okullarda 1. dönemin bitmesine yakın notların açıklandığı zamanlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabiliyor. Öğrenciler bu durumu E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumluyor. E-Okul, karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.

Karne gününün yaklaşmasıyla birlikte VBS not girişinin kapanış tarihine yönelik araştırmalar başladı. Sistemin kapanış tarihi öğretmenlerin yazılı sınavlarını okuduğu tarihe göre farklılık gösteriyor ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 19 Ocak tarihinden birkaç gün önce sona erdi.

E OKUL VBS'YE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yani kısa adı VBS'ye giriş yapmak için öncelikle ”e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından açılan sayfada karşınıza çıkan ekrandaki sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

e-Okul ile birçok sorgulama işlemleri yapılabilir. Bunların arasında;

Devamsızlık sorgulama

Yazılı sonuçları

Sözlü sonuçları

Karne notları

Haftalık ders programları

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER