Brexit Müzakerelerine Koronavirüs Nedeniyle Zorunlu Ara

Avrupa Birliği ile İngiltere arasındaki Brexit görüşmelerine, bir müzakerecide Kovid-19 tespit edilmesi sebebiyle ara verildi.

Brexit Müzakerelerine Koronavirüs Nedeniyle Zorunlu Ara

AB Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, sosyal medya hesabından, İngiltere ile yapılan ticaret ve gelecekteki ilişkileri şekillendirecek anlaşmaya dair müzakerelere ara verildiğini bildirdi.

Barnier, "Ekibimdeki müzakerecilerden birinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. İngiltere'nin Brexit Müzakerecisi David Frost ile bizim seviyemizdeki müzakereleri kısa bir zaman askıya almaya karar verdik."

Frost, konuya dair sosyal medya hesabından, "Durum hakkında Michel Barnier ile yakın temas halindeyim. Öncelikli olan ekiplerimizin sağlığıdır. Acil yardım ve destekleri için AB Komisyonuna teşekkür ederim."

Brexit süreci

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'dan oluşan Birleşik Krallık'ta, Haziran 2016'yılında yapılan Avrupa Birliği referandumunda yüzde 48'e karşı yüzde 52 ile Brexit kararı alınmıştı.

Avrupa Birliği'den resmen 31 Ocak'tarihinde ayrılan İngiltere, Birlik ile başta ticaret olmak üzere ikili ilişkiler konusunda kapsamlı müzakereler yapıyor.

Avrupa Birliği ile İngiltere arasındaki müzakerelerde "adil rekabetin sağlanması", "ticari anlaşmazlıkların nasıl çözüleceği" ve "balıkçılık" sorunlu konuları oluşturuyor.

Anlaşmaya varılamaması durumunda iki taraf arasındaki ticari ilişkiler, 31 Aralık sonrasında Dünya Ticaret Örgütü kurallarına göre yapılacak.

Bu tarihe kadar olan geçiş süreci boyunca İngiltere, Avrupa Birliği kurallarına bağlı kalmayı devam ettiriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER