Okulda düşerek beyin kanaması geçiren Mira olay anını anlattı: Öğretmenim 'Bir şey olmaz iyileşirsin' dedi

Ankara'da okulda kafasını sıraya çarparak beyin kanaması geçiren 9 yaşındaki Mira Şahin'in pedagog eşliğinde ilk ifadesi alındı. Mira'nın ifadesine göre; öğretmeni, başının ağrıdığını söylemesine rağmen "Bir şey olmaz iyileşirsin" diyerek derse devam etti ve küçük kız bilincini kaybedene kadar ambulans aranmadı.

Okulda düşerek beyin kanaması geçiren Mira olay anını anlattı: Öğretmenim 'Bir şey olmaz iyileşirsin' dedi

Türkiye Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Halit Fahri Ozansoy İlkokulu'nda düşerek beyin kanaması geçiren 9 yaşındaki Mira Şahin'i konuşuyor. Darp ve ihmal iddiaları gündemdeki yerini korurken sağlık durumu iyiye giden Mira'nın pedagog eşliğindeki verdiği ilk ifade soruşturma dosyasına girdi.

NTV'den Uğraş Bingöl'ün haberine göre; Mira ifadesinde, kovalamaca oynarken düşerek kafasını sıraya çarptığını ve çarpmanın ardından başının ağrıdığını öğretmenine bildirdiğini söyledi.

'İYİLEŞİRSİN' DEYİP DERSE DEVAM ETMİŞ

İfadesinde, "Öğretmenim bir şey olmaz iyileşirsin' dedi, derse devam etti, sonra başım çok ağrıdı ve çığlık attım. Arkadaşlarımdan buz istedim, öğretmenler odasında ve kantinde bulamadılar" diyen Mira o esnada zilin çaldığını ve öğretmenin sınıfa geldiğini anlattı.

Mira'nın anlattıklarına göre; küçük kızın 2 arkadaşı öğretmene Mira'nın kötü olduğunu belirterek "Derse katılmasa olur mu?" diye sordu. Öğretmenin kabul etmesi üzerine Mira sınıfta yatmaya devam etti.

'TEYZESİNİ ARAYALIM, DAHA SONRA AMBULANSI ARARIZ'

Sonraki derste öğretmen, Mira'nın kötü durumda olduğunu fark etmesi üzerine müdür ve müdür yardımcısına haber verdi. Mira ifadesinde o anları şu sözlerle anlattı:

"Öğretmen galiba bilincini kaybediyor dedi, müdür yardımcısı da öğretmene 'Teyzesini arayalım gelsin, daha sonra ambulansı ararız.’' dedi. Ben bunları duyuyordum ancak konuşamıyordum."

AİLESİ 'İHMAL' DİYOR

Mira teyzesi okula geldikten sonra hastaneye kaldırıldı. Aile bu süreçte vakit kaybedildiği ve bir ihmal olduğunu iddia ederken karar ise dava sonuçlanınca ortaya çıkacak.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER