Eğitim Reformunda 3 Yanlış Bir Doğruyu Nasıl Götürdü?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki sözde köklü değişimden sonra yeni mağduriyetler ortaya çıkmaya başladı.

Eğitim Reformunda 3 Yanlış Bir Doğruyu Nasıl Götürdü?
Milli Eğitim Bakanlığı Yapısındaki değişiklik planlanırken sözde mağduriyetlerin giderilmesi, sistemin düzenlenmesi amacı güdüldüğü ancak bir problemi çözelim derken yerine bir kaç yeni problemin oluşturulduğu açıktır.

Özür Grubu Atamalarında 3 Yanlış 1 Doğruyu götürdü
1. Yanlış: Öğretmende bir aile sahibi, bir öğrenci velisi ve toplumun bir ferdi olduğunu söylemeye ihtiyaç duymak aslına bakarsanız utanç verici. Aile bütünlüğü gibi hakların hiçbir şekilde hesaba, plana katılmaksızın yapılan düzenlemede yeni mağduriyetler ortaya çıkmıştır.
2.Yanlış : Sınavlardaki kopya vb. olaylar neticesinde görevine geç başlayan öğretmenlerimizin  bu kopya vakaları ile ilgili mağduriyeti yine kendileri ödemek zorunda kalmışlardır. Hakları saklı tutulmamış özür atamasına şubat ayında başvurabilecek olsaydı bile zaten 1,5 yıldır eşinden, ailesinden ayrı kalmış olacaktı.
3.Yanlış : 31 Ağustos tarihiyle yayımlanan yönetmelik gereği 1 eylül de göreve başlayan öğretmenlerimiz 1-2 gün farkı ile ailesiyle birlikte olabilmek için 1 yıl beklemesi zorunlu kılınmıştır.
Sadece basit bir soru: Ailesinden ayrı, çocuğundan ayrı bir öğretmenden mi daha iyi verim alabilmek söz konusu olur? yoksa ailesiyle birlikte yaşayan mı?
1 Doğru : Doğru olan sadece yıl içinde öğrencilerin öğretmen değişikli yaşamaması olacaktır. ancak bunun da tam olarak doğru yapılabilmesi için bir defa ve son defaya mahsus şubat özür ataması yapılması gereklidir.




Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet yılmaz
ahmet yılmaz - 13 yıl Önce

Milli eğitimin neyi doğruki. Kendi personeline sahip çıkamayan bir kurumdan da bu beklenirdi.

bekir yıldırım
bekir yıldırım - 13 yıl Önce

Adı üstünde özür grubu tayinleri... Özrü olan insan 2 yıl bekletilir mi... Elinsaf elinsaf...ADAM SENDE YATALAK HASTAN VARMIŞ KİMİN UMRUNDA; EŞİN, ÇOLUK-ÇOCUĞUN SIKINTI ÇEKİYORMUŞ KİMİN UMRUNDA. İki elim ahirette yakalarında olacak.Bari zahmet buyurup atama şeklinin ismini değiştirsinler ZORUNLU ESARET SONRASI ATAMA DİYE.

SIRADAKİ HABER