Türkiye’de İnternet Çöktü mü Neden Çöktü

Türkiye'de İnternet kullanıcıları büyük bir bölümü YouTube, Gmail vede Google arama motoru gibi servislere ulaşmak istediler fakat erişim sorunundan dolayı bağlantı yapamadılar.

Türkiye’de İnternet Çöktü mü Neden Çöktü

Arama Motoru Google çöktü mü sorusu, İnternet kullanıcıların merak konusu oldu. Kesinti sosyal medyada bir anda gündem oldu. Merak içinde beklenen açıklamayı Türk Telekom yaptı. Yapılan açıklamada, yoğun siber saldırının olduğu söylendi.

Türkiye'de saatlerdir YouTube, Gmail ve Google başta olmak üzere birçok siteye erişim imkanı olmadı. Kullanıcılar erişim sorunu sebebiyle merak ederken, Türk Telekom'dan son dakika açıklaması geldi.

TÜRK TELEKOM: SİBER SALDIRI VAR

Türk Telekom,da yaşanan İnternet erişim sorunu, siber saldırıyla alakalı olduğunu, kullanıcıların bu durumdan etkilenmemesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Türk Telekom, yapmış olduğu yazılı açıklama ile bugün yaşanan İnternet erişim sorununa dair bilgi verdi.

Türkiye'de İnternet Neden Çöktü?

Türk Telekom açıklamasında şunlar söylendi:

20 Ocak 2020 Pazartesi günü İnternet erişiminde yaşanan büyük problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Türkiye'de İnternet Neden Çöktü?

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada bir çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği 'siber saldırıyla' ilgili olup, saldırılar bu defa Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı İnternet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Türkiye'nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom'un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmaların devam ettiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

Kaynak:Haber7

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2020, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER