Hürriyetçi Eğitim-Sen’den Açıklama

Hürriyetçi Eğitim-Sen Hatay İl Temsilcisi Yusuf Dönmez, ülkedeki gerçek enflasyonla kamu çalışanlarının alım gücünün ne kadar düştüğü açık seçik ortada olduğunu ileri sürdü.

Hürriyetçi Eğitim-Sen’den Açıklama

Hürriyetçi Eğitim-Sen Hatay İl Temsilcisi Yusuf Dönmez, ülkedeki gerçek enflasyonla kamu çalışanlarının alım gücünün ne kadar düştüğü açık seçik ortada olduğunu ileri sürdü. 

İl Temsilcisi Yusuf Dönmez’in, Hürriyetçi Eğitim-Sen Hatay il teşkilatının Hatay İl Mili Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Serdar Kahraman ve Hürriyetçi Yerel-Sen Genel Başkanı Gökhan Yıldırım’da destek verdi. Dönmez, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde son bir yıl içerisinde, iktidarın ekonomi politikalarından kaynaklı fiyat dalgalanmaları ve ekonomik hareketler % 170 oranında zamlara sebep olmuş, alım gücü oldukça düşmüş, memurlar hızla fakirleşmiştir. Memurun artık ülkenin alt gelir grubuna dahil olduğunu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de bizzat kabul etmiş ve “Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir” cümlesini gözlerimizin içine bakarak, bizlere acıyarak söylemiştir. Maalesef, Bakan Nebati’nin, kamu çalışanlarının ekonomik çıkmazda olduğunu itiraf eden bu söylemleri doğrudur. Ülkedeki gerçek enflasyonla kamu çalışanlarının alım gücünün ne kadar düştüğü açıktır. İnsan onuruna yaraşır bir hayat sürmek için çalışanların yeterli ücreti alarak çalışmaları bir haktır ve ay sonunu getiremeyen, kirasını ödeyemeyen, faturalarını ödemekte zorlanan bir kamu çalışanının mesleğini sağlıklı şekilde yapabilmesi mümkün değildir.

Tüm çalışanların maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasına ilişkin düzenlemeler acilen yapılmalıdır. 2022 yılında asgari ücret ve kamu çalışanlarına yapılan zamlarla memurların maaşları ile asgari ücretli maaşları eşitlenmiştir. Açlık sınırına yakın bir gelire sahip olan memurların, maaşlarına yoksulluk sınırının üzerinde zam yapılması zorunluluktur.
Görünen köy kılavuz istemez. TÜİK’in açıkladığı enflasyonla çarşıda pazardaki enflasyonun yakından uzaktan alakası yoktur. Altı ayda bir yapılan zam ve enflasyon farkı ödemeleri daha birinci ayında erimektedir. Bu nedenle enflasyon farkı, çalışanlara aylık olarak ödenmelidir. Eğitim çalışanlarının bir yıldır bizim söylemekten usandığımız, gayet açık olan talepleri bir an önce hayata geçirilmelidir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER