BAKAN ÇELİK: MASADAN ÇIKANA UYMAK DURUMUNDAYIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurların yüzde 16 oranında zam talebiyle ilgili “Masada artık. Bakanların burada bir inisiyatifi yok, Hükümet'in bu konuda söyleyeceği bir şey yok. Masada çıkacak oran ne ise ya da masada çıkmazsa Hakem Heyeti'ne gidecek oran ve orada nihai şekil alacak. Hepimiz ona uymak durumundayız” dedi

BAKAN ÇELİK: MASADAN ÇIKANA UYMAK DURUMUNDAYIZ
  
Bakan Çelik, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Ankara Tandoğan'da Hak-İş ve Memur-Sen tarafından düzenlenen mitingden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Çelik, “Bugün 1 Mayıs, alanlardasınız, bu bir ilk mi” sorusu üzerine şunları söyledi: “Benim aldığım bilgiye göre, Salim Bey daha deneyimli, bunun ilk olduğunu söylüyor, 'ilk kez bir bakan katılıyor' diyor. Son derece iyi, güzel bir katılım var. Buradan diğer illerdeki tüm etkinliklere selamları gönderiyoruz. Bildiğiniz gibi dün toplu sözleşme görüşmesi olduğu için Ankara'da kalmak durumunda kaldık yoksa Bursa'da olsaydık, oraya da katılırdık. Bir ayrım falan söz konusu değil. Fevkalade olgun bir düzeyde geçiyor.”
 
 -Memurların toplu sözleşme görüşmeleri-
  Toplu sözleşme görüşmelerinde memurların yüzde 16 oranında zam talebi olduğu hatırlatılınca Çelik, “Masada artık. Bakanların burada bir inisiyatifi yok, Hükümet'in bu konuda söyleyeceği bir şey yok. Masada çıkacak oran ne ise ya da masada çıkmazsa Hakem Heyeti'ne gidecek oran ve orada nihai şekil alacak. Hepimiz ona uymak durumundayız. Yeni sisteme adapte olmamız gerekiyor. Birçok kesimin yeni sistemi kavrayamadığını görüyorum. 'Ne vereceksiniz' Benim verme şeyim yok ki masada ne alacaklarsa ne verilecekse bunun masada belirlenmesi gerek” diye konuştu.
 Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın o dönemde memurlara yüksek zam verdiğini ifade eden Çelik, “Bir şeyi daha görelim, o dönemde enflasyon da çok yüksekti. Enflasyona ezilen çalışanlar vardı. Bugün çok şükür o enflasyonist politikadan kurtulduk. O düzeylerde ne zam talep edelim, yüzde yüzlerde, yüzde ellilerde. Ne de öyle bir enflasyon olsun ne de öyle bir ekonomi olsun. Olması gerekenler olsun. Biz de şimdi onun peşindeyiz” dedi.
 
 
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER