KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HASTANESİ BAŞHEKİMİNE ŞOK!

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Gedikbaşı ile Dr. Furkan Borazan, Gökhan Büyükkale ve Burcu Cebeci hakkında bir bebeğin ölümü nedeniyle görevi ihmal soruşturması başlatıldı.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HASTANESİ BAŞHEKİMİNE ŞOK!
Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi  Doç. Dr. Ali Gedikbaşı ile  As. Dr. Furkan Borazan,  Gökhan Büyükkale ve Burcu  Cebeci  hakkında valilik izin vermediği için kapatılan dosya mahkeme kararıyla yeniden açıldı.

İddiaya göre ,Songül  Karakurt isimli bir kadın hamileliğinin başından itibaren   Doç. Dr. Ali Gedikbaşı'a kontrollerini yaptırdı. Doç. Dr. Ali Gedikbaşı özel muayenehanede hastayı takip etti.  2015 yılının ocak ayında Gedikbaş  son kontrolü yaptı ve anne ile bebekte sorun olmadığını söyledi.  Songül  Karakurt 2015 yılının 30 Ocak günü doğum yaptı.  Ancak çocuk doğduktan sonar solunum güçlüğü çektiği ve kalbinde problem olduğu ortaya çıktı.  Özel bir hastaneye sevk edilen bebek öldü. Bunun üzerine aile şikayetçi oldu. Ön inceleme sonunda İstanbul Valiliği doktorların biri kusuru olmadığını belirtip soruşturma izni vermedi.

SORUŞTURMA İZNİ MAHKEMEDEN GELDİ
Aile İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu .  Mahkeme bebeğin hastalığının anne karnında tespit edilebilecek türden bir durum olduğuna kanat getirip dört doktor hakkında valiliğin verdiği soruşturmaya gerek yok kararını kaldırıp ‘görevi ihmal’ nedeniyle soruşturma açılmasına  hükmetti.  
    
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER