Bakan Fahrettin Koca’dan Açıklama: Şehir Hastanelerinden Vazgeçmeyeceğiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapmış olduğu açıklamada, şehir hastaneleriyle ilgili sistematik bir karalama kampanyasının yapıldığını söyleyerek, malzeme eksikliğinden dolayı ameliyatların yapılamadığı iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Bakan Fahrettin Koca’dan Açıklama: Şehir Hastanelerinden Vazgeçmeyeceğiz

Sağlık yatırımların en önemli ayağı olan 10 şehir hastanesi hizmete girdiğini belirten Koca, 8 şehir hastanesi yapımın devam ettiğini, genel bütçeden yapılması planlanan 12 hastaneden 3'ünün proje ihalesine çıkıldığını bildirdi.

Üç aylık zamanda kalan 9 hastanenin de proje ihalelerine çıkılacağını bildiren Koca, 2023'senesinden önce bu hastaneleri bitirmek üzere plan yaptık. Genel bütçede ona göre olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hayalim, sevdam" olarak ifade ettiği şehir hastanelerin yapımının hız kesilmeden devam edileceğini söyleyen Koca, "Bundan sonraki süreçte genel bütçeden yapıyor olsak bile, finansal model değişikliği olsa da şehir hastanelerinin yapımından, konseptinden, fonksiyonundan vazgeçmeyeceğiz.

Günde 500 ameliyat yapılıyor

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise tek seferde inşa edilen üçüncü büyük 3 bin 704 yatak ve 1 milyon 350 bin metrekare alana sahip Ankara Şehir Hastanesinin bu sene hizmete girdiğini hatırlatan Koca, "Ankara Şehir Hastanesinde 6 Şubat'tan beri 2 milyonun üzerinde hastaya bakıldı. Günde 500 ameliyat ayda ise 14 bin ameliyat yapılıyor. Günlük 17 bin poliklinik kapasitesine ulaşıldı.

Ankara Şehir Hastanesinde ameliyatların durma noktasına geldiği, malzeme temin edilemediği şeklinde bir karalama kampanyasının yapıldığını dikkati çeken Bakan Fahrettin Koca, şunları söyledi:

Malzeme eksikliği sebebiyle ameliyatların yapılmadığı gibi bir durum asla söz konusu değil. Yeri geldiğinde malzeme fiyatlarının SUT fiyatlarından da yukarıda olduğu dönemde bile kendi global bütçemizden karşılayarak, vatandaşımızın ameliyatlarını asla yapmıyor noktasında olmadık. Ankara Şehir Hastanesinde bu anlamda malzeme olmadığından ameliyatların yapılmadığına dair bir durum söz konusu değil.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER