4+4+4'ÜN YIL SONU KARNESİ

Eğitim Bir Sen 4+4+4'ün yıl sonu karnesini çıkardı. işte sonuçlar

4+4+4'ÜN  YIL SONU KARNESİ
Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer gerçekleştirdiği basın toplantısında birinci yılını dolduran “4+4+4 Eğitim Sistemi”ne İlişkin İzleme ve Değerlendirme çalışmalarını önceki gün kamuoyu ile paylaştı.
Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen düzenlemelerin eğitim sisteminde köklü değişikliklere neden olduğunu belirten Özer, “Eğitim-Bir-Sen olarak, birinci yılını dolduran yeni eğitim sistemine ilişkin uygulamalardaki durum ve sonuçları tespit etmek üzere en kapsamlı çalışmayı yapmış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

“VELİLER KUR’AN VE HZ. MUHAMMED DERSİNDEN MEMNUN”
Araştırmada geçtiğimiz yıl seçmeli ders olarak müfredata giren Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in Hayatı dersleri ile ilgili veli, öğretmen ve okul yöneticilerinin izlenimleri alındı. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, “Çalışmaya katılan yönetici, öğretmen ve velilerin çoğunluğu seçmeli ders uygulamasını olumlu karşılamıştır. Özellikle, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in Hayatı dersleri veliler tarafından olumlu karşılanmış ve bu dersler genellikle veliler tarafından seçilmiştir” ifadelerini kullandı. Özer, araştırma sonuçlarını dikkate alarak 4+4+4 Eğitim Sistemine ilişkin bazı öneriler sundu.

“OKULLARIN AYRIŞTIRMASI BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI”

Pedagojik açıdan yasanın en temel hedeflerinden biri olan ilköğretim okullarının ilk ve ortaokul olarak ayrışmasının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması gerektiğini dile getiren Özer, “Özellikle kademeli geçiş uygulamasından kaynaklanan sorunlar dikkate alınarak, fiziki imkanı uygun olan okulların biran önce ayrışması gerekmektedir” dedi. Zorunlu okula başlama yaşının 66 ay olarak tanımlanması, ancak, okula başlaması uygun görülmeyen çocuklar için sağlık raporu istenmesi uygulamasından da vazgeçilmesi gerektiğini belirten Özer, “Veli ve okul işbirliği ile çocuğun okula başlayıp başlamamasına karar verilmesi daha uygundur olacaktır. Oryantasyon sürecinin müfredata uygun olarak ilk 14 hafta öğretmenler tarafından etkin bir şekilde uygulanması sağlanmalıdır” diye konuştu.

“OKUL YÖNETİCİLİĞİ İLE İLGİLİ KADRO SIKINTILARI GİDERİLMELİ”
Alan değişikliği yapan sınıf öğretmenlerinden, tekrar sınıf öğretmenliğine dönmek isteyenlere bu imkan verilmeni isteyen Özer, okulların ayrışması sonrasında okul müdürü ve müdür yardımcılarının kadro durumunda oluşan belirsizliklerin de bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti.,

“MESLEKİ EĞİTİMİN ALTYAPISI GÜÇLENDİRİLMELİ”
Araştırma sonuçlarına göre zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılması dolayısıyla meslek liselerinde yaşanan öğrenci artışının mesleki eğitim veren okullarda sorunlara neden olduğunu açıklayan Özer, mesleki eğitimin altyapısının güçlendirilmesi ve niteliğinin artırılmasının şart olduğunu belirtti.

“100 BİN YENİ ÖĞRETMEN ALINMALI”
4+4+4 eğitim sisteminin amacına ulaşması için okulların ayrı olması kaçınılmaz olduğundan yeni okul ve derslik üretimine ağırlık verilmesini öneren Özer, bir de yeni öğretmen talebinde bulundu. Seçmeli dersler ve alan öğretmenliğindeki ihtiyacın karşılanması gerektiğinin altını çizen Özer, “Bütçe imkanları zorlanarak, 2013-2014 öğretim dönemi başlamadan önce 100 bin yeni öğretmen alınmalıdır” şeklinde konuştu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER