ÇALIŞANIN HAKKI OLAN BANKA PROMOSYONLARI ÖDENSİN

Aylardır ödenmeyen banka promosyonları nedeniyle Türk Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesince Tekirdağ Devlet Hastanesi 1. Kısım Önünde basın açıklaması yapıldı.

ÇALIŞANIN HAKKI OLAN BANKA PROMOSYONLARI ÖDENSİN

 Basın açıklamasına kalabalık bir sağlık çalışanı topluluğu katıldı. Basın açıklamasında bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer DOĞAN “ hak gaspları sık sık yaşanıyor. En büyük gasp hükümetle 2014 yılı için maaş artışı olarak 123 liralık anlaşma yapan Memur-Sen tarafından yapıldı. Çünkü 123 liralık bir anlaşmanın ne anlama geldiğini bugün yani 28 Ocak Salı Günü daha iyi anlıyoruz. Çünkü daha bir ay dolmadan maaşlar enflasyon karşısında adeta erimiştir. Türk lirasının döviz karşısında yaşadığı % 20 lik bir erime nedeniyle verilen 123 liralık artış erimiş bitmiştir. Hak gaspları maalesef Tekirdağ da sağlık çalışanlarına da yapılmaktadır. Çünkü 3700 çalışanı kapsayan bir promosyon anlaşması yapılmış, söz verilmesine rağmen bugüne kadar promosyonlar alınamamıştır. Ne zaman alınacağı konusunda bilgi de verilmemektedir. Bu yönetim anlayışını şiddetle kınıyoruz. “ dedi.
Daha sonra söz alan Türk Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın GÜR;
“ Değerli Basın Mensupları;
         Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen olarak banka promosyonlarının tamamının çalışanlara ödenmesi için uzun yıllar verdiğimiz mücadeleden zaferle çıkmış ve sağlık çalışanlarının alınlarının teri, maaşlarının karşılığı olan banka promosyonlarını almalarını sağlamıştık.
               Tekirdağ’da Genel Sekreterlik, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bunlara bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda çalışanlar  için bir promosyon anlaşması yapılmıştır.  3700 çalışanı kapsayan ve her bir çalışana 1200 TL verilmesini öngören bu anlaşmaya göre Ocak ayının 20’sinde promosyon paraların çalışanların hesaplarına yatacaktı.
               Fakat aradan 1 haftadan fazla bir süre geçmesine rağmen bu paralar yatırılmamış, anlaşma şartları yerine getirilmemiştir. Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların talebi üzerine yaptığımız araştırmada gördük ki yaşanan gecikmede kimse sorumluluğu üstüne almamaktadır. İdare bankayı, banka idarecileri sorumlu tutmaktadır. Çalışanlar adına bu anlaşmada yer alan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen ise hiç ortada gözükmemektedir.
               Anlaşılan o dur ki, burada yine sağlık çalışanları oyalanmaktadır.  Çalışanın emeği ve alın terine sahip çıkılmamaktadır. İmza atanlar imzalarının arkasında da durmamakta, anlaşmada sorumluluğu bulunanlar, çalışanlara hesap vermesi gerekenler köşelerinde sus pus oturmaktadırlar.
               3700 çalışan bir haftadır maaşlarının karşılığı olan promosyon paralarının ödenmesini beklerken, bu vurdumduymazlık kabul edilemezdir.
               Türk Sağlık-Sen olarak buradan çağrımızı çalışanın hakkının bir an önce teslim edilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasıdır. Taahhüdünü yerine getirmeyen varsa ondan, Bu işi savsaklayanlar varsa onlardan hesap sorulmalı ve çalışanın alın teri verilmelidir.
Kıymetli Basın Mensupları;
Hiç kimse çalışanın parasını böyle sürümcemede bırakmaz. Tartışmaların da sonlanması ve kuşkuların dağıtılması için bu paralar bir an önce ödenmeli ve çalışanlar rahat ettirilmelidir.
 İdareciler, Bankacılar ve malum sendikacılar için bu para belki önemli değildir. Enflasyonun tavan yaptığı, Maaş zamlarının devede kulak kaldığı ve sosyal yardımlarda sıfır çekildiği bir dönemde bu para memurlarımız için mühimdir.  Toplu sözleşme ile 2 yılı çalınan kamu çalışanı arkadaşlarımız için bu para gereklidir de
               Türk Sağlık-Sen olarak  çalışanın emeğine sahip çıkıyor ve buradan ilk uyarımızı bu açıklama ile yapıyoruz.  Ödenmez ise de hukuki yollarda dahil olmak üzere çalışanın hakkını her türlü platformda arayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Biz bu işin peşini bırakmayacağız.
 Hepinize teşekkür ediyor, Saygılar Sunuyorum. “
 
 
                                                                                                                                   Yalçın GÜR
                                                                                                                               Türk Sağlık-Sen
                                                                                                                        Tekirdağ Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet koc
mehmet koc - 10 yıl Önce

Promosyon paralari mudurlugun yaptigi hata nedeni ile 1200 lira degil 950 lira seklinde odenecek. Konu yilan hikayesi gibi mudurlugun web sayfasinda yayjnlanan aciklamaya gore sehven!! Yapilan ucret bildirimi sunucu 5000 küsür saglik calisani 250 liraya yakin zarara ugratildi bunun hesabini kim soracak?

SIRADAKİ HABER