ÇİN VAHŞETİ VE MERAM BELEDİYESİ ...

ÇİN VAHŞETİ VE MERAM BELEDİYESİ ...
1949 ‘dan bugüne evimiz cenaze evi, yüreğimiz yangın yeridir, çünkü bizim için Ankara ne ise Urumci’ de odur. Burada yaşayan Müslüman Türk soydaşlarımıza katliam büyük bir hızla sürmekte, adeta soykırıma dönüşmüş bir durumdadır. Bu yapılanlar ise aleni bir insanlık suçudur.
Lahey adalet divanı bu duruma el koymalıdır. Suçlular yakalanmalı, uluslar arası hukuka göre yargılanmalıdır. Dünyanın bir çok yerinden başta Doğu Türkistan’ dan katliam haberleri geliyor, bu zulüm  yeni değil, buradaki yaşayan soydaşlarımız 64 yıldır zulüm altında. Filistin’ de Müslümanlar yarım asrı aşkındır katlediliyor.      
Musul ve Kerkük’te Türkmen kardeşlerimiz katlediliyor. Buralar adeta yangın yerine dönmüştür. Kerkük’te ölüm sessizliği hakim Karabağ işgal altında, isteğimiz Orta Asya’ da  zulmün  durması , Orta Asya’ya Orta Doğuya barış gelmesi. Orta Doğu’ yu dizayn edenler Orta Doğu’dan elini çekmeli artık İslam Dünyasını kullanarak menfaat edinenleri İslam alemi iyi tanımalıdır. Öyleyse  İslam Dünya’ sının yanında olanlar güç birliği yapmalıdır.
Bu olaylar karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Türk Devleti olduğunu hatırlamalıdır. Gelişmeler karşısında ise dünya kamuoyunu Hükümet harekete geçirmelidir.
Yeni katliamların oluşmasına müsaade etmemelidir. Baskı nerden gelirse gelsin,  karşılığını bulmalıdır. Bu tür olaylara pirim verilmemelidir.
Uluslar arası ilişkilerde Türk milletinin hassas olduğu konular göz önünde bulundurulması gerekir.
Durum böyle iken Meram İlçe Belediye Başkanı’nın  Çin’ le yapmış olduğu kardeş şehir uygulaması  neticesin de  imzalamış olduğu protokol’ le  biyolojik göller ve Çin parkını 10 Temmuz 2013 Çarşamba günü koz ağaç mevkiin de Çin zulmünün etkisinin arttığı sırada açmasını son derece yadırgıyoruz.  Ve kınıyoruz.
Son günlerde Çin Devletinin  Müslüman kardeşlerimize uyguladığı zulmü, işkenceyi, insanlık dışı davranışları  bütün Dünya seyretmiştir. Bunlar yetmezmiş gibi  Çin doğu Türkistan’da ramazan ayında oruç tutmayı, namaz kılmayı  hatta teravih namazı kılınmasını yasaklamıştır.
Türk Kamuoyu, Çin Devletinin  kadınlara, kızlara insanlık dışı davrananlara göz yummasını, hatta genel evlere peşkeş çekmesini, üstelik bunları Dünyanın gözü  önünde  yapmasını insanlık  tarihinin kara bir lekesi  olarak değerlendirmektedir.
Çin'in bütün bu olanlardan sonra, hiç bir şey olmamış gibi  pişkinlik içinde davranması, bizlerin tepkisine neden olmuştur.  Çin devleti diyalog yoluyla  kendisini temize çıkarmak istemektedir,  bunun içinde  ekonomisini silah olarak kullanmaktadır.
Belediye Başkanımıza soruyoruz ?
 Oradaki Müslüman kardeşlerimiz azaptayken bu parkın açılmasını askıya alman mümkün değil miydi. İnsanımızı inciten bu tür çalışmalara acilen son verilmesi biz sivil toplum örgütlerinin en önemli isteğidir. Bizler zulme karşı inatla tavrımızı sürdüreceğiz, bu ve buna benzer çalışmalar  yapıldığı takdirde, kim yaparsa yapsın her zaman  en sert şekilde  Türk Milleti tarafından karşılık bulacaktır.
 Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
                                                                                  
 Sadi ERİŞ

Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER