EBS NASIL YETKİLİ SENDİKA OLDU ?

EBS NASIL YETKİLİ SENDİKA OLDU ?
 Geçen sene olduğu gibi bu yıl da eğitim iş kolunda yetkili sendika Eğitim Bir-Sen oldu. Tebrik ediyorum. Bu yazı asla birilerini iğnelemek maksadıyla yazılmadı. Bu yıl Eğitim Bir-Sen değil de Ne Çektin-Sen yetkili sendika olsaydı onu irdeleyecek, onu masaya yatıracaktık. Sendika isminin öneminin olmadığı konusunda mutâbık isek Eğitim Bir-Sen’ in yetki mücadelesinde nasıl galip geldiğine madde madde bakalım:
 
1-)Eğitim Bir-Sen genel başkanı akil adamlığı kabul edip Türkiye’ yi şehir şehir gezmedi. Aksine sendikacılık yapmak için Türkiye’ yi şehir şehir gezdi. O toplantı senin bu toplantı benim kovaladı durdu.
 
2-)Eğitim Bir-Sen genel başkanı, Türk milletine hiç hakaret etmedi. Açılım sürecini hayvanların bile anladığını hiçbir zaman iddia etmedi.
 
3-)Eğitim Bir-Sen genel başkanı, maddenin doğasına aykırı hareket etmeyerek hükûmetin inisiyatifindeki bir listede yer almadı hatta böyle bir teklifi de sert bir şekilde reddetti. Çünkü Eğitim Bir-Sen genel başkanı biliyordu ki sendikacılık, en temelde işverene karşı olmak demekti, o yüzden hükûmetle iş birliği yapamazdı.
 
4-)Eğitim Bir-Sen, öğretmenlerin ve kamu çalışanlarının ek-ödeme mağduriyeti için 510.000 dilekçe imzalatıp başbakanlığa gönderdi.
 
5-)Eğitim Bir-Sen, 28 Şubat’ ta yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliği’ ne karşı çıktı. Hatta soluğu hemen MEB önünde aldı. 8 Mart’ ta büyük bir eylem yaptı. Böylelikle tüm eğitim yöneticilerinin ve yönetici adaylarının sevgisini, sempatisini kazandı.
 
6-)Eğitim Bir-Sen, öğretmen atamasının yapılması için aralık ayında iki defa eylem yaptı.
 
7-)Eğitim Bir-Sen, Bayrak şiirini Ömer Dinçer’ in kışkırtıcı bulup yasaklamasından dolayı yurt genelinde tüm öğrencilere Bayrak şiirini dağıttı.
 
8-)Eğitim Bir-Sen 1-3 Mart günlerinde hiç kimsenin ağzına bile almadığı Teknik Eğitim’ in problemleriyle ilgili çalıştay düzenledi. Hatta teknik eğitimin sorunlarını rapor haline getirip ilgili birimlere gönderdi.
 
9-)Eğitim Bir-Sen, il emri için yoğun mücadele etti. Her fırsatta bu yanlışlığı dile getirdi.
 
10-)Eğitim Bir-Sen, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ nden 2012’ de çıkartılan öğrenim özrüne Danıştay’ dan yürütmeyi durdurma kararı aldı, İdare Mahkeme nezninde de davalar kazandı.
 
11-)Eğitim Bir-Sen, Çanakkale şehitleri için hem Kocatepe Camii’ nde hem de tüm ülkede, Reyhanlı’ daki patlamada şehit olan vatandaşlarımız için Kocatepe Camii’ nde mevlit okuttu.
 
12-)Eğitim Bir-Sen, YDS’ de soruların zorluk derecesinin ağırlaştırılmış olmasını, YDS’ nin süresinin 30 dakika azaltılmasını ve yılda dörtten iki kez yapılmaya başlanmasını hemen protesto ederek YÖK’ e yazı yazmıştır. (Yök artık!)
13-)Eğitim Bir-Sen, 4-C istihdamın insanlık dışı olduğunu, 4-C olduğu müddetçe hükûmetin insan haklarından söz edemeyeceğini savundu.
 
14-)Eğitim Bir-Sen, KPSS’ yle kadroya geçen erken kadro mağdurlarının özlük sorunlarını her platformda dile getirdi.
 
15-)Eğitim Bir-Sen, iş güvencesinden asla vazgeçmeyeceğini, iş güvencesinin kırmızı çizgisi olduğunu diretti de diretti.
 
16-)Eğitim Bir-Sen, rotasyona her zaman hayır dedi.
 
17-)Eğitim Bir-Sen, öğrenci mağduriyetini gidermek için PYBS başvurularını uzatılmasını istedi.
 
18-)Eğitim Bir-Sen, 3 senedir görevde yükselme sınavını yapılmadığına dikkat çekerek bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep etti.
 
19-)Eğitim Bir-Sen, memura ’’Yat uzan para kazan!’’ diyen Erdoğan Bayraktar’ a çok sert tepki gösterdi. Hatta Eğitim Bir-Sen genel başkanı, ’’Erdoğan Bayraktar, kimin bayraktarı?’’ diye sordu.
 
20-)Eğitim Bir-Sen, fazla mesai yapan personele ücret ödenmesi için Maliye Bakanlığı’ ndan talepte bulundu.
 
21- Eğitim Bir-Sen, kamuda taşeronlaşmaya dikkat çekti. Mevcut hükûmet zamanında kamuda taşeronlaşmanın yüzde 1500 arttığını, bu gidişatın iyi olmadığını belirtti.
 
22-)Şehit ve Gazi Dernekleri ile aileleri, milli siyasetinden dolayı Eğitim Bir-Sen’ i ziyaret edip kamuoyu desteği istediler.  
 
23-)Bir konfederasyonun 9 yöneticisinin örgüt üyeliğinden tutuklandığı hafta Eğitim Bir-Sen, Ankara’ da 24 Şubat günü Hocalı soykırımını protesto etmek için eylem yaptı.
 
24-)Eğitim Bir-Sen, valilikleri sınava dayalı yönetici ataması hususunda uyardı.
 
25-)Eğitim Bir-Sen, özür grubu tayinlerinde tercih sınırının olmasının özrü bulunan öğretmenleri mağdur ettiğini ve bu tercih sınırının bir an önce kaldırılmasını talep etmiştir.
 
26-)Eğitim Bir-Sen, emeklilik sefaletine dikkat çekerek milyonlarca emeklinin sevgisini kazanmıştır.
 
27-)Eğitim Bir-Sen, süt izni kullananların ek-dersi problemini çözdü.
 
28-)Eğitim Bir-Sen, Çin’ in 1999’ da gerçekleştirdiği Gulca katliamı için Çin konsolosluğu önünde eylem yaptı.
 
29-)Eğitim Bir-Sen genel başkanı, devlet bakanı Faruk Çelik’ e dönerek  ’’Bu ülkeyi yönetenler ne yiyorsa memur da onu yiyebilmelidir!’’ şeklinde çok cesur bir açıklama yapabildi.
 
30-)Eğitim Bir-Sen, memura tatil yardımı verilmesi talebinde bulunmuştur.
 
31-)Eğitim Bir-Sen, şube müdürlüğü görevlendirmelerinde eşitlik ilkesine göre hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekmiş, bu hususta MEB’ i uyarıp bu haksızlık için açtığı davaları kazanmıştır.
 
32-)Eğitim Bir-Sen, şubat ayında özür grubu atamalarının yapılması için bilbortlara reklam verdi.
 
33-)Eğitim Bir-Sen, alan değiştiren öğretmenlerin, eski alanlarına geri dönüş yapma imkânı tanınması gerektiğini vurgulamıştır.
 
34-)Eğitim Bir-Sen, 4-C’ li personelin çalışma süreleriyle ilgili MEB’ i uyardı.
 
35-)Eğitim Bir-Sen, DPY sınavlarında öğretmen çocuğu kontenjanıyla ilgili olarak ilgili yönetmeliğin 17-f  maddesinin iptali için yürütmeyi durdurmayla dava açmış, binlerce öğretmenin sempatisini ve takdirini kazanmıştır.
 
36-)Eğitim Bir-Sen, eğitimin sorunlarını her fırsatta TBMM’ ye taşımıştır.
 
37-)Eğitim Bir-Sen, YURT-KUR personelin fazla mesai sorunlarının çözülmesi için sürekli MEB’ e baskı yaptı.
 
38-)Eğitim Bir-Sen, YÖK toplantısında yasaksız ve demokratik üniversite istemiştir.
 
39-)Eğitim Bir-Sen, zam yağmurunu Kızılay’ da protesto etti.
 
40-)Eğitim Bir-Sen genel başkanı, İzmir’ de ders esnasında öldürülen eğitim şehidimiz Sevilay öğretmenin cenazesine katıldı.
 
41-)Eğitim Bir-Sen, İİBF mezunlarının ve teknik lise öğretmenlerinin sorunlarına kulak tıkamadı. Her fırsatta onların yanında olduğunu gösterdi.
 
Aslında Eğitim Bir-Sen daha birçok eyleme, birçok kazanıma, birçok basın açıklamasına imza attı ama ben 41. maddede bitiriyorum: 41 kere maşallah, demek için… İşte değerli MEB çalışanları, Eğitim Bir-Sen böyle yetkili sendika oldu. Bitirmeden uyarmak istiyorum: Yazıyı ironik zannedip gülerek okuyan arkadaşlarım, olmayan bir şey için kendi kendine gülene Anadolu’ da deli derler…
 
Yücel ÖNDER
Türk Eğitim-Sen
Esenler Teşk. Sekr.
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
fikret
fikret - 11 yıl Önce

bu haber sitesi maalesef taraf tutmaktadır.Haber sitesinin adı bence "kamusenden" olmalıdır. Ayrıca bu yazının altına şunu ekliyorum. Eğitimbirsen bileğinin hakkıyla bu yetkiyi almıştır.

cenk tuçn
cenk tuçn - 11 yıl Önce

sayın fikret, ebs yetkili olduğunda bunu ilk bu site duyurdu. çoğu kamu sitesi bu siteden alıp yayınladı. bu sitede her görüşten yazar var. ben hepsini ilgiyle takip ediyorum. bu yazarı savunmak için söylemiyorum bunları. ama mesela bu yazar ebs' yi öven bi yazı kaleme alsaydı sizin takdirinizi kazanacak bizimkini kazanmayacaktı.o yüzden bunun sonu yok. herkes inandığını kaleme alıyor. bu çok önemli bişeydir. bi de türkiyedeki yandaş medyayı düşünün.

ilke
ilke - 11 yıl Önce

fikretçim, o kadar meraklıysan kamusenden diye bir site sen aç.

müdür yard.
müdür yard. - 11 yıl Önce

taksim bir haftadır yıkılıyor. medyada tık yok. yabancı basın anbean veriyor. acaba buna bi lafın var mı fikret? ya da şöyle mi yoksa durumun: yazıdakiler biraz dokunmu mu? o yüzden hiç lagaluga etmeye gerek yok yazarın kalemine sağlık...

faruk
faruk - 11 yıl Önce

Çok güzel bir haber olmuş.Maalesef bütün bunları yapan sendika yetkisiz, siyasetin oyuncağı olanlar yetkili.Allah milletmize feraset verir inşallah.

ozan
ozan - 11 yıl Önce

ayın fikret, bu site eğitim bir sen daha yetkili sendika olmadan resmi olmayan sonuçlara göre ebs yi yetkili ilan etti! sen ne taraf tutmasından bahsediyorsun? taraf tutan site böyle yapar mı? yazılanlar kanıma dokundu demiyorsun da.... (ozan-istanbul)

ilke
ilke - 11 yıl Önce

sayın faruk, teşşekkür ederim...

selim
selim - 11 yıl Önce

arkadaşlar yorumlarınızı okudum. siz internet aktivisti olarak bu sitede ne var ne yok biliyorsunuz da bu sitenin editörü yöneticisi bilmiyor mu? fikret denen arkadaşımızın yorumunu nasıl onaylamış? bunu onaylaması bile demokrasinin ve ifade özgürlüğünün göstergesidir. fikretçim yani anlıycan bu sitede ifade özgürlüğü var bak senin yorumun bile yayınlanmış. bi müsaade et de köşe yazarının yazısı da yayınlansın.


SIRADAKİ HABER