EĞİTİM BİR SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN: OKUL YÖNETİCİLİKLERİYLE İLGİLİ İPTAL SÖZ KONUSU DEĞİL

Memursen ve Eğitimbirsen Gernel Başkanı Ali Yalçın Anayasa Mahkemesini MEB ile ilgili vermiş olduğu karar hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM BİR SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN: OKUL YÖNETİCİLİKLERİYLE İLGİLİ İPTAL SÖZ KONUSU DEĞİL
Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin kapatılmasını sağlayan kararla birlikte okul müdürleri ve merkez teşkilatındaki kadroların değişmesini içeren maddelleri de iptal ettiği dile getirilmişti. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da bu yönde açıklama yaptı. Ancak Eğitim Bir Sen Genel Başkanı iptallerin müdürleri içermediğini öne sürdü. Kafalar karıştı.  
Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Anayasa Mahkemesi'nin Dershaneler Yasası olarak bilinen yasanın bazı kısımlarını iptal ettiğine ilişkin duyumlar yansımıştır. Duyumlara göredershanelerle ilgili kararda Anayasa'nın 13-42-48-49. Maddelerine dayanılarak karar verildiği söylenmektedir. Yorum İçin kararı görmek lazım kararın okul yöneticileri ve bakanlık merkez teşkilatı yöneticilerini kapsayıp kapsamadığı yönünde spekülasyonlar yapılmaktadır. Alınan duyumlara göre okul yöneticilikleri ile ilgili iptalin söz konusu olmadığı,merkez teşkilatı kadrolarını kapsadığı bilgisi vardır. AYM'nin kararını ve gerekçeli kararı görmeden kurulacak cümleler sadece toplumda tedirginliği artırır. Yorum için kararı görmek lazım." 
 
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALANCI
ALANCI - 9 yıl Önce

8 BİN OKUL İDARECİSİ HAKSIZ YERE GÖREVDEN ALINIP, YAZILIDA BARAJI GEÇEMEYENLER ATANIRKEN SESİN ÇIKMIYORDU

okan
okan - 9 yıl Önce

sizi kimse affetmeyecek. bunu bilesiniz.

SIRADAKİ HABER