HAKEM HEYETİ OBJEKTİF KARAR VERSİN

DES'ten Hakem Heyeti Üyelerine Çağrı!

HAKEM HEYETİ OBJEKTİF KARAR VERSİN


Hükümet ve memurlar arasındaki zam pazarlığının uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine memur maaş zammını belirleyecek olan Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’ne ‘bağımsız ve objektif’ karar verme çağrısında bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Hakem heyeti üyelerinin vicdan, adalet ve hakkaniyet prensibiyle karar vermesini bekliyoruz” dedi. 
 
Sendika Genel Merkezinde yaptığı basın toplantısında konuşan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in 2012 yılı için önerdiği 3,5 + 4′lük memur maaş zammı oranının enflasyonun altında bir oran olduğunu ve memurlara gerçekleşen enflasyon oranı yanı sıra büyüme oranından da pay verilmesi gerektiğini söyleyerek, “4 milyon 300 bin memur ve emeklisi ile aileleriyle birlikte 20 milyon vatandaş Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’nin 29 Mayıs tarihinde vereceği kararı büyük bir umut ve heyecanla bekliyor. Hakem heyeti üyelerinin vicdan, adalet ve hakkaniyet prensibiyle karar vermesini bekliyoruz” dedi. 
 
Hükümetin 2012 yılı için memurlara önerdiği yüzde 3,5’lik zammın çok yetersiz olduğunu söyleyen Gürkan Avcı, memur ve emeklilerinin geçim sıkıntısı, borç, kredi kartı faizi ve haciz kıskacında can çekiştiğini kaydederek, “Hükümetin yılbaşında uygulamaya soktuğu, sözde ‘eşit işe eşit ücret’ politikasıyla memurlar içerisinde en düşük maaş alan grup haline getirilen öğretmenler ortalama bin 780 TL ücret alıyor. Onda 8’i ek iş yapıyor. Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına en az 300 TL ek ödeme verilerek bu fahiş adaletsizliğin sonlandırılmasını istiyoruz. Simit, limon satan, garsonluk ve taksicilik yapan, işportacılık, pazarcılık yapan, özel ders veren, kamu kurumlarında peynir, zeytin, pekmez satan yüz binlerce memur var” dedi.
 
“Personel gideri 10 yılda 5 kat arttı. Memur bütçeye ağır yük oluşturuyor. Biz yine de memura en yüksek zammı verdik” şeklinde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarını gerçekçi bulmadığını söyleyen Gürkan Avcı, şöyle konuştu;
 
Yalnızca memurlar ve aileleri mi kemer sıkacak? Mecliste 550 milletvekilimiz var. Her vekilin 23 bin liraya kadar olan telefon faturasını Devlet ödüyor. Her vekilin danışmanları birde sekreteri var. Milletvekili danışmanlarının maaşları bir gece yarısı operasyonu ile 5 bin 400 liraya çıkartıldı. Meclis Başkanının ise 87 danışmanı var. 2.7 milyon emekli intibak yasasını beklerken, milletvekillerine kıyak emeklilik düzenlemesi TBMM Genel Kurulu‘nda yasalaşmış Emekli milletvekillerinin maaşını 8 bin TL‘ye çıkartıldı. İş kendilerine gelince bir saatte Jet hızıyla yasa çıkartanların,  memur zammına gelince kırk dereden su getirmesi ne kadar inandırıcıdır.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin milli gelirinin son 10 yılda 3 kattan fazla arttığını kişi başına düşen milli gelirin de 2 bin 473 dolar artışla 16 bin 126 dolar olduğunu açıkladı. 16 bin 126 dolar Türk parası karşılığı yaklaşık 30 bin lira. 4 kişilik bir memur ailesini taban alırsak hangi memurun evine yılda 120 bin TL para giriyor. Sayın Bakana göre bir tek memur kemer sıkacak Türkiye ferahlayacak! İyide memurun kemerinde sıkılacak delik kalmadı.
 
Sayın Bakan Şimşek, memura yüzde 3,5’den daha fazla zam vermek için vergileri artırması gerektiğini söylüyor. Zaten Türkiye'de en büyük vergiyi, en az geliri olanlar, memurlar ve asgari ücretliler ödüyor. Türkiye’de stopaj yoluyla toplanan her 100 liralık gelir vergisinin 65 lirasını memur ve işçi ödüyor. Kaldı ki 2012 yılının ilk çeyreğinde vergi gelirlerinin yüzde 12,2 arttığını da, vergi gelirlerinin 2011 yılında da yüzde 20,5 oranında artarak 254 milyar lira olarak gerçekleştiğini de, 2012’den bu yana yüzde 320 oranında artan vergi geliri olduğunu da söyleyen kendisidir.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER