İHBARCILARA DİKKAT !

İHBARCILARA DİKKAT !

Ülkemizde yaşanan darbe girişimi, kalkışma sonrası, kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğu tespit edilen memurlar görevden el çektirilmektedir/çektirilmelidir.

Bu süreçte Başbakanlık Genelgesiyle, “memurların yıllık izinleri iptal edilmiş, izinde olanların da göreve dönmeleri” gerektiği belirtilmişti.

Kamuda yaşanan görevden çektirilmelerle birlikte, yıllık izinlerinde iptal edilmesi memurların psikolojisini tamamen bozmuştur. Yıllık izinlerin kaldırılması, 2010 KPSS muamması, memurlar üzerinde FETÖ ile ilgili olsun ya da olmasın, “sıra bize ne zaman gelecek?” algısı oluşmuş ve biz Türk Büro-Sen olarak bu durumu doğru bulmuyoruz.
Mahalle baskısı ile yöneticinin iki dudağı arasına sıkışan memurlar, izinlerin iptali ve görevden el çektirmelerin devam etmesi, kamu çalışanlarında “kurbanlık koyun” psikolojisine sokmuşlardır. Memurların büyük çoğunluğu depresyon ilaçları kullanmaya başlamıştır.
Bir çok memur ailesi ile birlikte tatil planları yaparak ya bağlantı yada hayaller kurmuş, köy ile bağlantılı olanların ise; bağ, bahçe, tarla işlerini alt üst olmuştur. Bu sebepten, yıllık izinler yeniden serbest bırakılmalıdır.

İHBARCILARA DİKKAT EDİLMELİ

Kamuda başlatılan görevden el çektirmelerde maalesef detaylı inceleme yapılmamaktadır. Başbakan’ın bu konuyla ilgili hassasiyet gösterilmesini istemesine rağmen, görevden el çektirmelerde ciddi haksızlıklar yaşanmaktadır. Memurlar için disiplin soruşturması yapılmamaktadır. Bu durumda sahte ihbarlar ve intikam hırsı, şikayet edileni sevmeme  yüzünden birçok memur mağdur olmaktadır. Kurumlardaki bazı memurlar, Hükümete yaranmak için yarış haline girmiş ve “en çok FETÖ’cüyü ben ihbar ettim” diyebilmek için asılsız ihbarlarda bulunmaktadırlar. Bazıları daha dün neredeyse aynı yatakta yattıklarını, yardım ve yataklık yaptıklarını unutmuşçasına, sanki kendisi yokmuşçasına, ihbar ederek ve güya kendilerini temize çıkarma yarışına girenlerin şahsiyetlerinin iyi analiz edilmesi, haklıdan mı güçlüden yana mı olduklarının görülmesi gerekmektedir. Acaba bu ihbarcılar sendikalarına üye yapmak için onlarla ne kadar işbirliği içinde bulunup bulunmadıkları iyi araştırmalı, dün işbirliği yaptıkları unutmamalıdırlar. Asılsız ve imzasız şikayetlerle yüzlerce memur açığa alınması Allah için mağduriyetlere sebep olmaktadır. Bu anlayıştan vazgeçilmelidir.
Ülkemizde 15 Temmuzda yaşanan hain kalkışmanın, toplumda yaratmış olduğu travmanın en ağır bedelini kamu çalışanları ödemektedir. Siyasi iktidarın kamu çalışanları üzerindeki baskıcı tutumu, bugün dayanılmaz boyutlara gelmiştir. Kamu çalışanları itibarsızlaştırılmaktadır.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, her zaman devlet içinde farklı bir yapılanmaya, kadrolaşmaya memurlar arasında ayrımcılık yapılmasına hep karşı geldik. Hep hakkedenin hak ettiği yerlere gelmesini savunduk. Israrla “Devlet Memuru” olduğumuzu dolaysıyla birilerinin, hükümetlerin memuru olmadığımızı ifade ettik. Bundan sonra da düşüncelerimiz de hiçbir değişiklik olmayacaktır. Devlet içinde farklı bir yapılanmaya gittiği tespit edilen kim varsa yasalar çerçevesinde mutlaka cezalandırılmalı, makam  ve siyasi konumuna bakılmamalıdır. Ama kurunun yanında yaş yanmamalıdır. İftiradan da Allah’a sığınılmalıdır. Dolaysıyla toptancı anlayışı ile ceza psikolojisi tüm memurlara sirayet ettirilmemelidir.

Metin MEMİŞ
Türk Büro-Sen
Çankırı Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER