Sözleşmeli Öğretmenlere Özür Durumu Yer Değiştirme Hakkı Verildi mi ?

Mevzuat hükümlerine göre Sözleşmeli Öğretmenlerin, bir yıl şartına bağlı olarak eş durumu özrü, sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla sağlık durumu özrü, can güvenliği veya şehit eşi olması nedeniyle yer değiştirme hakları bulunmaktadır...

Sözleşmeli Öğretmenlere Özür Durumu Yer Değiştirme Hakkı Verildi mi ?

Aldığımız duyumlara göre Meb Sözleşmeli Öğretmenlere Özür Durumuna Bağlı Olarak Yer Değiştirme Hakkı Verdi.

İl milli eğitim müdürlüklerine, konu ile ilgili olarak e-posta gönderildiği ve sözleşmeli öğretmenlerin özür grubu tayinlerine dahil edileceği bilgisi verildiği duyumlarını aldık.

Sözleşmeli personel esaslarına göre MEB Sözleşmeli Öğretmenlerin, bir yıl şartına bağlı olarak eş durumu, sağlık raporu şartıyla sağlık durumu özrü, can güvenliği veya şehit eşi olması nedeniyle yer değiştirme hakkı verilmelidir.

Daha önce yaptığımız konu ile ilgli haberlerde haklı olduğumuz ortaya çıkmış oldu. Mevcut Kanun, yönetmelik ve tüm mevzuat gereğince SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN, bir yıl şartına bağlı olarak eş durumu özrü ve sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla sağlık durumu özürlerinin gerçekleştirilmek zorunda olduğu gibi can güvenliği veya şehit eşi olması nedeniyle yer değiştirme, becayiş, il içi ve il dışı yer değiştirme hakları bulunduğundan, Milli Eğitim Bakanlığı anılan çerçevede sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı vermelidir.

Bir süre önce Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlerin eş özrü talepleri hakkında; "Sözleşmeli öğretmen ya eşini ya işini tercih edecek." açıklamasında bulunmuştu.

Daha önce yaptığımız haberde "Ombudsmandan (KDK) sözleşmeli öğretmene sağlık özrü verilsin kararı" na yer vermiştik.

Haber için TIKLAYINIZ...

Kararda özetle:

"Milli Eğitim Bakanlığının görev alanı çerçevesinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla getirilen sözleşmeli öğretmenlik uygulaması kapsamında, ilgili mevzuatta atananların 4 yıl süreyle başka yere atanmayacağı yönünde bir hüküm bulunsa da, sözleşmenin imzalanmasının sonrasında ortaya çıkan ağır sağlık sorunları nedeniyle ilgililerin yaşadıkları mağduriyetler karşısında, insan yaşamının kutsallığının bir yansıması olan sağlık hakkını konusundaki Anayasal hükümleri ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde yer alan taahhütlerimizi dikkate alarak ve çocuğun yüksek yararı göz önünde bulundurularak, sosyal devlet olmanın ve ölçülülük ilkesi ile hakkaniyet ilkesinin bir gereği olarak, Ağrı ilinde başvuranın eşinin tedavisinin yapılabileceği bir hastanenin bulunmadığı, İstanbul ilinde başvuran öğretmenin branşında ihtiyaç da olduğundan ilgililere idare tarafından gerekli kolaylığın sağlanması gerektiği değerlendirilerek;

Milli Eğitim Bakanlığının görev alanı çerçevesinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla getirilen sözleşmeli öğretmenlik uygulaması kapsamında, ilgili mevzuatta atananların 4 yıl süreyle başka yere atanmayacağı yönünde bir hüküm bulunsa da, sözleşmenin imzalanmasının sonrasında ortaya çıkan ağır sağlık sorunları nedeniyle ilgililerin yaşadıkları mağduriyetler karşısında, sosyal devlet olmanın ve hakkaniyet ilkesinin bir gereği olarak, ilgililere idare tarafından gerekli kolaylığın sağlanması gerektiği değerlendirildiğinden başvuranın atamasının, boş öğretmen kadrosunun da bulunduğu anlaşılan, eşinin tedavisinin devam ettiği İstanbul iline yapılması yönünde tavsiye kararı verilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine ulaşıldığından,

Eşinin sağlık durumu nedeniyle başvuranın atamasının İstanbul iline yapılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığına tavsiyede bulunulmasına, karar verilmiştir." denilmişti.

Şayet özür grubu tayini verildiyse Kamu Denetçiliği Kurumu da haklı çıkmıştır.

Ancak umarız sözleşmeli öğretmenlerimiz kontenjan bahanesiyle yeni bir hayal kırıklığı yaşama. Tercihler açıldığında tayin istenilecek bölgeler atamaya kapalı olmaz. Böyle bir durumda yeni hayal kırıklıkları oluşmaması için il/ilçe emri uygulanmalıdır.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018, 04:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER