31 MART'TA EK DERS ÖDEMESİ YAPILACAK MI?

31 Mart'ta Ek Ders Ödenecek mi? Seçim Kurslarında Ek Ders Kesilir Mi?

31 MART'TA EK DERS ÖDEMESİ YAPILACAK MI?
30 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerinden ardından 31 Mart Pazartesi günü okulların tatil olacağı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından açıklanmıştı. Yönetici ve öğretmenlerin seçim tatilinde ek ders alıp almayacağı birçok öğretmenimiz tarafından soruluyor. Ülke genelinde farklı uygulamaları önlemek için Okul Müdürlerimize hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz. 
 
31 Mart’ta Ek Ders Ödenecek Mi? 
14 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Toplu Sözleşme Mutabakat Tutanağına göre ders görevinin yapılmış sayılacağı haller şöyle belirtilmişti:
 
Madde 2- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.
 
*Yukarıdaki maddeye dayanarak Okul Müdürlerinin Ek Ders Çizelgesinde 31 Mart 2014 tarihinde yönetici ve öğretmenlere görevleri karşılığında veya ders görevi yapmış gibi ek ders saati verilecektir. 
 
 Seçim Kurslarında Ek Ders Kesilir Mi?
Seçim kurslarına katılan görevli olan öğretmenlerin ek dersinin kesilip kesilmemesi konusunda da farklı uygulamalar söz konusu olabilir. Bu konuda da bize Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16. Maddesi yardımcı olacaktır. 
 
Madde 16- Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.” 
 
*Yukarıdaki maddeye dayanarak  seçim kursuna katılan öğretmenlerimizin ek dersinin kesilmemesi gerektiği anlaşılmaktadır. Görevlerini yapmış sayılacağından ek dersler normal olaraködenecektir.
 
*Daha önceki genel ve yerel seçimlerde de okulların tatil olması nedeniyle öğretmenlerin o gün için ek ders ücretleri kesilmemişti. Öğretmenlerimizin mağduriyet yaşamaması için  MEB’in resmi yazıyla bilgilendirme yapmasında fayda vardır.
 
 
Zeki KARA
Eğitimci-Yazar
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER