"Kayıt sırasında ön koşul olarak para talep edilmeyecek"

Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, okullara kayıtlar sırasında velilerden "ön koşul olarak asla para talep edilmemesini" istedi. Aydoğan, yıl sonu etkinliklerinin de "eğitimin ruhuna, toplumun genel değerlerine uygun olması" gerektiğini söyledi.

"Kayıt sırasında ön koşul olarak para talep edilmeyecek"

Aydoğan, Ankara'nın merkez ve bağlı ilçelerindeki okulların müdürleriyle Turgut Özal Üniversitesi Konferans salonunda bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada, okullara kayıt başvurularına değinen Aydoğan, kayıt sırasında velilerden para talep edilmemesi konusunda müdürleri uyardı.

 

Okullarda halkla iletişimin önemli olduğunu vurgulayan Aydoğan, şöyle konuştu: "Veli geliyor okula, çocuğu Anadolu lisesini kazanmış, sevinçli, kayıt yaptıracak. Kayıt masasındaki kişi 'okul aile birliğinden dosya al' diyor. Böyle bir şey olmasın. Sen kabul et. Senin en önemli işin öğrenci. Ondan sonra aile birliğinin, güleryüzlü, sevimli temsilcisi desin ki; 'Hayırlı olsun ailemize katıldınız bizim birtakım projelerimiz var, bunları da konuşalım.' Bunda bir şey yok. Ama bir ön koşul olarak, kayıt sırasında asla para talep edilmeyecek. Veli gelmiş, 'haydi aile birliğine' dedin mi buna benim çok büyük tepkim olur, velinin de olur."

 

Okullardaki yıl sonu etkinliklerine de değinen Aydoğan, geceleri etrafı rahatsız edecek, gürültü yapacak şekilde etkinlik düzenlenmemesini istedi. Aydoğan, "Eğitim kurumlarındaki aktiviteler eğitimin ruhuna, toplumun genel değerlerine uygun olmalı" dedi. Bu konuda toplumun genel anlayış ve değerlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Aydoğan, konuyla ilgili mevzuata uyulması  talimatını verdi.


 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER