Öğretmenlerin Bu Sorularına Kim Cevap Verecek?

Milli eğitim bakanlığın yaptığı açıklamada 1 haziranda atanan sözleşmeli öğretmenleri mağdur etmektedirler:

Öğretmenlerin Bu Sorularına Kim Cevap Verecek?

1) 1 haziranda atanalar 1 eylüle kadar sözleşmeli kalacaklar ve kalmayan sözleşmeli litaratür kavramını fesh edecekler ,neden?

2) 1 haziranda atananlar 632 kanun hükmünde kararnameden yararlanamayacaklar peki ama neden?

3) 1 haziranda atanan sözleşmeli öğretmenler 1 eylülde başlayıp adaylığı 1 eylülde başlayacak ama önceden öğretmen olarak atanmasına rağmen ve 632 khk da bu sürenin sayılmasını söylemesine rağmen;peki ama neden ?

4) 1 haziranda atamalar yapıldıysa atandığımız yere gitmek en doğal hakkımızdı ve bizler bunu seçtik eğer yerimizde gecmemiz isteniyorduysa neden atamalara başvuru hakkı verildi ve mavi boncuk dağıtıldı ve neden bizi bu haklardan mahrum ettiler?

5) 30in sayısını kamuoyuna göstermek için neden bizi kullandılar bizlere denilebilirdiki siz bekleyin 632 khk var siz onunla gececeksiniz sizin yerinize hiç atanmamış insanlar atansın demediler ve biz bu seçim oyununun içine aldılar peki ama bu oyunu neden bize oynadılar?

6) Bize bu sekilde haksızlık yaparak bircok ilerdeki haklarımızdan da mahrum edecekler mesala özür durumu tayinlere 1 bucuk sene sonra basvurabileceğiz ve il içi-il dışı atamalara 1 sene sonra başvurabileceğiz peki ama bizler üvey evlat mıyız ve suçumuz neydi kpss puanıyla atanmak mı ?

7)1 haziranda atanan tüm bu olanlara rağmen en azından haziran sonuna doğru göreve başlayabilmeli

bu konuların dile getirilmesini istiyoruz ve biraz kamoyunun elini vijdanına koyarak bunun düzeltilmesini sağlamalarını istiyoruz ...

simdiden tesekkürler...



 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER