MEB'den yandaş sendikaya sınav kıyağı!

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim yöneticilerini belirlemek amacıyla yapılan Müdür Yardımcılığı ve Baş Yardımcılığı sınavında sorulan soruların 11 tanesinin Eğitim Bir Sen’in hazırlamış olduğu deneme sınavı kitapçığındaki sorularla bire bir aynı çıktığı iddia edildi.

MEB'den yandaş sendikaya sınav kıyağı!

Eğitim Sen Merkezi Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklama, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile "yandaş" sendika Eğitim Bir Sen arasındaki sınav ortaklığını ortaya çıkardı. Eğitim Sen'in belgeleriyle ortaya koyduğu skandalda, MEB tarafından eğitim yöneticilerini belirlemek amacıyla yapılan Müdür Yardımcılığı ve Baş Yardımcılığı sınavında sorulan soruların 11 tanesinin daha önce Eğitim Bir Sen'in hazırladığı deneme sınavlarında yer aldığı görüldü.

Eğitim Sen'in açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar benzer yapılan sınavlarda yaşanan olumsuzluklar ortadayken, eğitim yöneticiliği gibi önemli bir konuda, Eğitim Bir Sen ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorularının 11 tanesinin aynı olmasının yaratacağı haksızlıkları belirtmeye gerek yoktur. Soruların aynı çıkması üzerine konunun tarafları bu durumu nasıl izah edecekleri merak konusudur.

KPSS ve YGS’de yaşananların üzerinin örtülmesi gibi, müdür yardımcılığı sınavındaki bu skandalın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz. Bu son olay, son dönemde yaşananlardan çok daha büyük skandallarının yaşanabileceği ihtimalini güçlendirmekte, sınava girecek olanların güvenini tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir Sen bu konu ile ilgili derhal açıklama yapmalı, müdür yardımcılığı sınavına giren binlerce kişinin mağdur edilmesinin önüne geçilmelidir."


BELGELERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
veli
veli - 13 yıl Önce

Bunlardan her türlü haksızlık beklenir.Kul hakkı yemek onların üç öğün yediği bir şey artık.Ancak problem kamu çalışanlarının bu kadar hakszılığa göz yumması ve bunlara bilerek yada bilmeyerek destek vermesi.Allah büyüktür, hesap günü hesap sorulur.

Murat MERT
Murat MERT - 13 yıl Önce

Öküz altında buzağı aramayın kardeşim. Keşke diğer sendikalar da işi bu yandaş sendika kadar işi sıkı tutsaydı da deneme sınavları yapsaydı. Eminim 8-10 soruyu onlar da yakalarlardı.

tarık aslan
tarık aslan - 13 yıl Önce

sorular anayasa kanun ve yönetmeliklere göre soruldu, çalışılaacak metinler belli,soru çıkması muhtemel olan konular belli, sınavları ciddiye alıp çalışan insan en az 50 tane soruyu zaten tahmin eder...inanın çok komikler yaa... yani bu kadar dersane var üniversite sınavında çıkacak soruların bazılarını bire bir tahmin etmelerinin neresi şaşırtıcı... uzaydan soru getirip sormuyolarki yöneticilik sınavında çıkan soruları tahmin etmek şaşırtıcı olsun.... valla esas şaşırtıcı olan sizsiniz *nasıl bu soruları tahmin ettiniz ? hee * diyerek...

sakarya
sakarya - 13 yıl Önce

Benim gibi hakkıyla çalışıp insanlara haksızlık ediyorsunuz.Her şeyin altın kötü bir amaç aramayın.İyi çalışsanız birçok kitapta benzer soruları bulursunuz.

cihan
cihan - 13 yıl Önce

eğitim iş sendikası 26 soruyu bilmiş.eğitim sen niçin aynı iddiaayı şüpheyi,çamuru 26 soruyu bilen eğitim iş sendikasına yapamıyor.amaç burda kafaları karıştırmak zihinleri bulandırmak. soruları bilmesi de süpriz değil zaten.eğitek'in soru formatı belli konu belli olunca sınava hazırlayan her yayın evi veya hoca soruları isabet ettirmesi kadar normal bir şey yok.

N.A
N.A - 13 yıl Önce

Bu sınava hazırlanan kerkes çok iyi biliyor ki bu ve buna benzer birçok soru pegem ve diğer kitaplarda var.10 sayfalık resmi yazışma kurallarını çalışıpta yapamayan herhalde eğitim sen yandaşı olanlardır.sonra da böyle sağa sola çamur atıyorlar.Ayıp be 3-4 ay çalıştık bu sınav için.Biraz emeğe saygınız olsun.

Metin  SERTOĞLU
Metin SERTOĞLU - 13 yıl Önce

Ben TES üyesiyim 2009 sınavında ne oldu bilmiyorum eğer bir püf nokta arıyorsanız 2009 sınavı için daha fazla soru benzerliği üzerinde duruldu,Ben 2009 da 52 aldım TES üyesiyim 2009 da 52 aldığım o sınavdan sonra 2011 sınavındaqn 85 üstü bekliyorum.Ancak bu puan bile nafile çünkü 2009 da her yer doldu dağ taş her yer şu an yaptığınız bu haber bence çok anlamsız siz bunu 2009 da yapacaktınız.Her yer dolu 100 alsakta önemsiz artık ,Ben 85 üstü 2011 sınavından alacağım puana sevinemiyorum,2009 da baraj 60 a indidirldi sustunuz hatta kabul ettiniz.Neden o tarihte 2009 da hayır baraj 60 olmaz demediniz.2009 sınavında 30 üstü soru benzerliğinden sözedildi yazmadınız şimdi 11 soru benzermiş bırakın ya atı alan üsküdarı geçmiş 100 soruyu bile cevaplasak atanacak okul yok kardeşim yokkkk.

MEMET GÜLMEZ
MEMET GÜLMEZ - 13 yıl Önce

Ben hiç şaşırmadım.Şaşırdığım tek şey sendikanın üyelerine bu kadar güvensiz olduğu nasılmı tamam soruları verdiniz eğitek e bir şekilde şunlar sorulsun dediniz ya insafsızlar aynı şıkta olmasın be bari formatı farklı olsun belki bunlar hatırlamaz kafa basmaz biz değitirmeyelim diyenler?Asıl kafa basmayan oluşabilecek olası tepkileri göremeyen soruları bu şekilde verenlerdir.Bu gidişle zor zaten yeterince yeterliliği olan idareci yok şu ülkede her yer adam kayırma siyaset onun bunun yalakasıyla doluyken hepsinide verseler ne fark eder.Herşeye rağmen üye yada değil çalışanın emeğine saygı duyuyorum umarım haklarında hayırlısı olur.


SIRADAKİ HABER