MEB'İN SBS VE DERSANE EYLEM PLANI

İşte MEB'nin SBS ve Dershane eylem planı

MEB'İN SBS VE DERSANE EYLEM PLANI
Milli Eğitim Bakanlığı SBS'nin kaldırılması ve dershanelerin kapatılması için yol haritasını belirledi. 

İşte STAR'ın ulaştığı SBS'nin kaldırılması ve dershanelerin özel okullara dönüştürülme eylem planının detayları: 

-Milli Eğitim Bakanlığı dershaneleri ve özel etüt merkezlerini literatüründen çıkararak artık tanımayacak. Böylece bu kurumlar devletin tanıdığı resmi kurum olmaktan çıkarılıp gayri resmi kurumlar sayılacak. 

-Dershanelerin özel okula dönüşmesi için teşvik paketi geliyor. 

-Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kaldırılıyor 

-SBS yerine 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda her yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı merkezi sisteme dayalı 4 temel derslerden sınav yapılacak. Bu sınavlar 4 yıl sonunda ortalaması alınarak okullara yerleştirilecek. Ancak bu yılki eğitim döneminde sadece 8. Sınıflara bu sınavlar yapılacak. 

-Öte yandan SBS'nin kaldırılması ve farklı sınav şekliyle 4 yıla yayılması sayesinde sınav öğrencilerin ana ekseninden çıkarılıp önemsizleştirilecek. Aynı zamanda bakanlığın alacağı bu karar sayesinde öğrenciler ezber eğitimden de uzaklaştırılmış olacak. 

-Bakanlığın 4 yıl boyunca yapacağı sınavların not ortalaması ile okuldan geçtiği not ortalamalarının toplamı öğrencinin lisede gideceği okulu belirleyecek. Bu sayede Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı sınav notu ile öğretmenin verdiği not karşılaştırılacak. Böylece Bakanlık öğretmenlerin cömertçe not vermemesi için doğal bir otokontrol sistemi oluşturmuş olacak. 

-Milli Eğitim Bakanlığı ayrı bir sınav sistemi kuracak. Bu sınava illerdeki en çalışkan öğrenciler için fen lisesi düzeyindeki okullara yerleştirme sınavı olacak. Bu da yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin yanı sıra sadece 50 bin ile 200 bin öğrencinin gireceği elit bir sınav olacak.  
Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
emin
emin - 11 yıl Önce

öğrenci ilk iki yıl başarısız. sonra çalışmaya başladı ve tüm eksiklerini giderdi hatta tüm soruları bilebiliyor artık. ama ilk sınavlar kötü ne olacak?

SIRADAKİ HABER