Milli Eğitim Müdürlerinin Kadrosu ile Çalıştığı Yerler Neden Farklı

Hangi ilin ,ilçenin Milli Eğitim Müdürü nerede görev yapıyor belli değil.Bu ciddi bir sorundur.

Milli Eğitim Müdürlerinin Kadrosu ile Çalıştığı Yerler Neden Farklı
Hangi ilin, ilçenin Milli  Eğitim  Müdürü nerede görev yapıyor belli değil. Yani A iline atanmış C ilinde çalışıyor B ilçesine atanmış başka bir ilin D ilçesinde çalışıyor  Milli Eğitim Bakanlığının bu tür uygulamalarına son verilmelidir.

USTALIK DÖNEMİ BAKANI RADİKAL KARARLAR ALIP UYGULAMALIDIR

Yöneticilerin en önemli serzenişleri olan kariyer ve liyakat gözetilmeksizin yapılan kadrolaşmanın önüne geçilmelidir.

AKPARTİ BUNU DAHA ÖNCE YAPTI YİNE YAPMALIDIR

- AKPARTİ'nin ilk iktidara geldiğinde  zamanın Milli Eğitim Bakanı Erkan MUMCU gibi bir genelge yayımlayarak şu anda var olan tüm görevlendirmeleri  istisnasız  iptal ederek başlanmalıdır.Ülkemizde Kadrosu ile çalıştığı yer farklı olan onlarca Milli Eğitim Müdürü vardır.   İşin  boyutu için size bir örnek vereyim.  İstanbul ’un bir ilçesinin Şube Müdürü norm kadrosu 2 dir ve şu anda 6 kişi görev yapmaktadır. Bunlardan bir kaçının sendikaya üye yapmaktan öteye yöneticilik tecrübeleri dahi yoktur. Bu durumda kıdemli, kariyer ve liyakat sahibi insanların tepki ve küskünlüğüne yol açmaktadır.

- Kariyer ve liyakate dayalı asil atamalar için gerekli düzenlemeler  kısa süre içinde yapılmalıdır

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
melih
melih - 13 yıl Önce

Anlamak mümkün değil.Kadro ile atandığın yerde çalışmayacaksan istifa et.Kimse seni o makama zorla getirmiyor.Bu işi yapacak o kadar çok insan varki.Bence İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine derhal Rotasyon getirilmelidir.Çalışan çalışmayan belli olsun.Anlaşılıyorki herkes bu şekilde genel yönetmeliği delerek memleketinde görev yapıyor.Bu durumda yerel siyasilerin işine geliyor.İstediklerini yaptırıyorlar.Bu durum düzelirmi göreceğiz.Yeni Bakanımıza Başarılar ve Saygılarımla.

ERAY
ERAY - 13 yıl Önce

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA HELAL OLSUN HİÇ YÖNETİCİLİK DENEYİMİ OLMAYAN MEVZUATI, YÖNETMELİĞİ VE KENDİ ÖZLÜK HAKKINI BİLMEYEN ÖĞRETMENLER BİLE ŞUBE MÜDÜRÜ- MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAPILIRKEN KADROSUNUN DIŞINDA BİR YERDE ÇALIŞMIŞ NE OLMUŞ YANİ O DA HİZMET DEĞİLMİ

SIRADAKİ HABER