Yöneticilik Sınavlarına Hazırlık Kitabımız Çıktı

Sınava girecek bütün üyelerimiz, şubelerimize uğrayarak kitabı temin edebilirler.

Yöneticilik Sınavlarına Hazırlık Kitabımız Çıktı
Türkiye’nin entelektüel birikimi ve aynı zamanda en nitelikli örgütü olan Eğitim-Bir-Sen, toplu görüşme masası kazanımları, kurum idari kurulu kazanımları, banka promosyonlarının tamamının çalışana dağıtılmasının sağlanması gibi sendikacılığın doğal kazanımlarının yanında ferdi kaza sigortası, indirimli anlaşmalar, ücretsiz hukuk desteği gibi ayrıcalıklı kılan farklılıkları ile üyesine kazandırmaya devam ediyor.

Eğitim-Bir-Sen olarak, indirimli yüksek lisans anlaşmaları ile akademik kariyer imkanları oluştururken, eğitim kurumlarında müdürlük ve müdür yardımcılığı sınavlarına hazırlık kursları açarak, doküman desteği sağlayarak üyelerimize katkı sunuyor ve hizmet üretiyoruz. Somut hizmetlerimizle hizmet sendikacılığımızın slogan olmadığını da aynı zamanda ortaya koyuyoruz.

Bu amaçla, üyelerimiz için “Eğitim Kurumları Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı Sınavlarına Hazırlık” kitabı çıkardık. Kitap, üyelerimizin eğitim kurumu yöneticilik sınavlarına hazırlık sürecini en iyi şekilde değerlendirmesine yardımcı olmak amacıyla sınavın kapsamına uygun olarak hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “Seçme Sınavı” başlıklı ilgili maddesinde, “Eğitim Kurumu Müdür ve Müdür Yardımcılıklarına atanacakların belirlenmesi için seçme sınavı yapılır” hükmü yer almaktadır. Bu çalışmanın dayanağını oluşturan bu hüküm doğrultusunda konu dağılımları da dikkate alınarak eğitim kurumu yöneticiliklerine atanacaklar için tek bir kaynak hazırlanmıştır. Bu kaynak, müdürlük ve müdür yardımcılığı sınavlarında yer alan konu dağılımını kapsamaktadır. Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı sınavları için tek bir kaynak hazırlanmasının sebebi, bu iki sınav için hazırlanan soruların ortak konulardan çıkmasıdır. Her iki sınav için hazırlanan soruların konu dağılımında Mevzuat, Türkçe-Dil Bilgisi ve Resmi Yazışma konuları ortak olup bu konular her iki sınavın yüzde 75’ini oluşturmaktadır.

Sınava girecek bütün üyelerimiz, şubelerimize uğrayarak kitabı temin edebilirler.

Kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, yöneticilik sınavlarına girecek üyelerimize başarılar diliyoruz.




Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER