Öğretmenlerden Başbakanlığa 5 bin dilekçe

Türk Eğitim- Sen üyeleri, hükümetin kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkardığı Kanun Hükmündeki Kararname'de öğretmenler ve akademisyenlerin yok sayıldığını iddia ederek eylem yaptı. Öğretmenler, yapılan adaletsizliğin giderilmesi talebiyle topladıkları 5 bin dilekçeyi Başbakanlığa gönderdi.

Öğretmenlerden Başbakanlığa 5 bin dilekçe

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanlığı üyeleri, kamudaki ücret dengesizliğini kaldırmak için çıkarılan kanunun ücret adaletini sağlamadığı gerekçesiyle yazdıkları 5 bin 700 dilekçeyi düzenlenen basın açıklaması sonarsında Başbakanlığa gönderdi.

Merkez postane önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Benli, “Eşit işe eşit ücret ilkesini hayata geçirmeye çalışanlar, üst düzey yöneticilere yüksek, bazı devlet kurumlarına da daha düşük oranlarda ek ödeme yapmıştır” dedi.

Öğretmen ve akademisyenlerin, ülkenin kilometre taşları olduğuna dikkat çeken Benli, ülkenin yarınlarına yön veren öğretmenlerin yok sayıldığını ifade etti. Her geçen gün yaşam koşullarının ağırlaştığını söyleyen Benli, “Eğitimciler her geçen gün daha da yoksullaşmaktadır. Hükümetin hazırladığı kanun hükmünde kararnamede, sendikaların görüşü alınmamış, iyileştirme yapılması gereken kesimler göz ardı edilmiştir. Hükümet bu güne kadar öğretmenlerin ve akademisyenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmemsi noktasında hiçbir adım atmamış ve onları 'üvey evlat' olarak görmüştür. Oysa hükümet olmak, çalışanları arasında ayrım yapmamak ve sadece bir kesimi memnun etmek demek değildir” diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen olarak 81 ilde eylem yapıldığını hatırlatan Benli, “Bütün il, ilçe merkezlerinde ve üniversitelerle, Başbakanlığa hitaben yazdığımız toplam 5 bin 700 dilekçeyi, kitlesel basın açıklamaları ile Başbakanlığa gönderiyoruz.

Eylemlerimiz sonuç alınıncaya kadar devam edecek. Bundan sonra da her Çarşamba günü Valilikler önünde kitlesel basın açıklamaları yapılacak” dedi



 
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
66 gurgen
66 gurgen - 12 yıl Önce

5 dilekçeaz değil mi?

SIRADAKİ HABER