YÖNETİCİ ATAMA BAŞVURULARI BAŞLADI

2011 Eğitim Kurumları yönetici Seçme Sınavı Başvuruları Başladı

YÖNETİCİ ATAMA BAŞVURULARI BAŞLADI

BAŞVURU TARİHİ: 15‐26 Ağustos 2011 

 

Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı/ Müdürlük Seçme Sınavı'na katılmak isteyen aday, 30 TL sınav ücretini 15‐26 Ağustos 2011 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi veya Türkiye Halk Bankası Küçükesat. Şubelerinden herhangi birine kurumsal tahsilat programı aracılığıyla T.C. kimlik numarasıyla yatıracaktır.

Banka dekontunda adayın; T.C. kimlik numarası, adı-soyadı ve katılacağı sınav bulunacaktır. Aday, Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı/Müdürlük Seçme  Sınavlarının ikisine de katılmak ister ise her iki sınav için de ayrı ayrı sınav ücreti yatıracaktır. Sınav ücreti, kesinlikle bankaya yatırılacak; mektup, elden, internet bankacılığı veya

EFT yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecektir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı/Müdürlük Seçme Sınavı başvurusu, 15‐26 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuruyla ilgili tüm iş ve işlemler, http://www.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Aday, başvuru işlemi sırasında sınava girmek istediği 2 (iki) ili tercih edecek ve tercih ettiği bu illerden birinde sınava girecektir. Sınav başvurularının yapılabilmesi için öncelikle adayın, MEBBİS sisteminde bilgilerinin doğru ve güncel olması gerekmektedir. Başvuru onay işlemleri, internet aracılığıyla adaylar tarafından takip edilecektir.

Başvuruyla ilgili işlemlerden, ADAY; onaylamalardan,  KURUM/OKUL MÜDÜRLÜĞÜ ve İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ sorumlu olacaktır.Aday, T.C. kimlik numarasıyla bankaya sınav ücretini yatıracak ve internetten sınav başvurusunu yapacaktır. Ancak, sınav ücreti, başvuru tarihinde belirtilen bankalardan birine yatırılmayan aday için başvuru ekranı açılmayacaktır.

MEBBİS sistemindeki aday bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa adayın başvurusu geçersiz sayılır.

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik’in 7 ve 8 inci maddelerinde yer alan genel ve özel şartları taşımayan adaylara Seçme Sınavı başvuru ekranı açılmayacaktır

İsteyenler bütün sınavlara girebilecek

Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Sınavı 1 Ekim Cumartesi, Müdüklük Sınavı ise 2 Ekim Pazar günü saat 14.00'te yapılacak. Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavları aynı sorulardan oluşacak ve adaylar aynı salonda sınava girecek. İsteyen adaylar, MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelikte aranan şartları taşımak kaydıyla sınavların hepsine başvuru yapabilecekler.

 

Başvuruların, sınav kılavuzuna uygun ve zamanında yapılmasından adaylar, başvuru bilgilerinin doğruluğunun kontrolü ve zamanında onaylanmasından, öğretmenin kadrosunun bulunduğu okul müdürlüğü sorumlu olacak. Eğer adayın kendisi bir okulda müdür olarak görev yapıyorsa, başvurusunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onaylayacak. 

 

MEB Bilişim Sistemleri'ndeki (MEBBİS) aday bilgilerinde eksik, hata veya çelişki varsa adayın başvurusu geçersiz sayılacak. Başvuru kabul edilmiş ya da atama yapılmış olsa bile bilgilerinde eksik, hata veya çelişki olan aday için idari ve yargı hükümleri uygulanacak.

 

En az 3 yıl görev yapmış olanlar

Sınavlara MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik'in 7 ve 8'inci maddelerinde belirtilen genel ve özel şartları taşıyanlar başvuru yapabilecek. Başvuru yapacak adayların, yönetmelik kapsamında sayılan yöneticilik görevleri dahil öğretmenlikte en az 3 yıl görev yapmış olması gerekiyor.

 

Adayların sınava girebilmesi için 30 TL olan başvuru ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan birine, başvuru süresi içinde yatırması gerekiyor. Bütün sınavlara katılmak isteyen adaylar ayrı ayrı ücret yatıracak.

 

Özürlü aday işlemleri

Sınav öncesinde veya sınav sırasında tedbir alınmasını gerektiren bir özür durumuna sahip olan adayların, "sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin" herhangi birinin bir nüshasını bağlı bulunduğu kuruma teslim etmesi gerekiyor. Ayrıca adayın özür durumunu elektronik başvuru ekranında 'özür durumu' ve 'almak istediği hizmet' ile ilgili uygun kutucuğu da işaretlemeleri gerekiyor. Özür durumunun doğruluğundan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacak.

 

Sınav merkezleri

Sınavlar belirtilen tarihlerde Adana, Ankara, Antalya, Adapazarı (Sakarya), Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli (İzmit), Konya, Mersin (İçel), Malatya, Samsun, Trabzon, Van ve Zonguldak'ta yapılacak. Sonuçlar 17 Ekim Pazartesi günü açıklanacak.
 



2011 Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı / Müdürlük Seçme Sınavı Başvuru işlemleri

BAŞVURULAR İÇİN TIKLAYIN
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER