BÜROKRATLARIN İSTİFA OYUNU!

7 Haziran seçimleri öncesi milletvekili aday adayı olabilmek için Bürokraside adeta istifa yağmuru yaşandı. Çoğunluk, adaylık için AKP'yi tercih etti. Kimi bürokratlar ise partiden işaret gelmeden istifa etti. Neden mi? İşte cevabı

BÜROKRATLARIN İSTİFA OYUNU!
Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi bürokraside adaylık patlaması yaşandı. Devlette etkili pozisyonda olan yaklaşık 500 bürokrat milletvekili aday adayı olabilmek için görevlerinden istifa etti.
 
İstifa edenlerin büyük bir bölümünün tercihi AKP oldu.
 
Milletvekilliği için bürokraside bu kadar yoğun istifanın bir ilk olduğu belirtiliyor. Geçmiş dönemlerde de birçok bürokrat milletvekilliği için istifa etmişti ama bu kadar yoğun bir istifa dalgası yaşanmamıştı.
 
İddialara göre "hukuksuz işlemler"e ve "akçeli işler"e bulaşan bürokratların dokunulmazlık zırhı için görevlerinden istifa ederek milletvekili olmak istedikleri belirtiliyor.
 
İŞARET ALMAYAN BÜROKRATLARIN İSTİFA OYUNU
 
Öte yandan bürokraside bu kadar yoğun istifaya ilişkin bir çarpıcı iddia daha gündeme geldi.
 
AKP Genel Merkezi'nden işaret gelmemesine rağmen bazı bürokratların istifa ettikleri ve aday aday oldukları ortaya çıktı.
 
Bürokratların milletvekili adayı için kabul edilmeyeceklerini bildikleri halde istifa etmelerinin nedeni ise "Biz de AK Partiliyiz" mesajı verip, bürokraside üst düzey görevlere atanma telaşı olarak değerlendiriliyor.
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER