Derinkuyu İlçe MEM icralık mı oldu?

Türk Eğitim-Sen Nevşehir şube başkanı Mustafa UĞUR Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün içinde düştüğü sorunlar yumağı ve sürekli gelen para cezaları ile ilgili bugün bir basın açıklaması yayınladı.

Derinkuyu İlçe MEM icralık mı oldu?
Uzun zamandır başta Derinkuyu İlçe eğitim çalışanlarından olmak üzere , İlçede yaşayan vatandaşlardan   ayyuka çıkmış sorunlarla ilgili şubemize sürekli  bilgiler gelmektedir.
 
İlçede görev yapan eğitimciler başta olmak üzere , İlçe vatandaşlarına kadar ulaşan  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki kadro eksikliği ve yeterli ve konusuna hakim memur bulunmaması nedeni ile , yaklaşık 300 eğitim çalışanını bünyesinde bulunduran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaşadıkları sıkıntılardan dolayı çalışanlarına yeterli hizmet veremediği söylenmektedir.
 
İlçede görev yapan eğitimciler aylardır kuruma verdikleri dilekçelerine cevap verilemediği,  kendilerine yapılacak ödemelerin aylardır yapılamadığını belirtirlerken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli memur ve kadro desteği verilmediği için de Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de  tepkili olduklarını belirtmektedirler.
 
Diğer taraftan İlçedeki tüm idarecilerin ve öğretmenlerin tamamının bildiği bir başka şok durum ise yeterli memur ve kadro desteği verilmediği için Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sigorta primlerinin zamanında yapılamaması nedeni ile   on binlerce TL  para cezasına maruz kalınıldığı ve sürekli cezalı duruma düşüldüğü  söylenmektedir.
 
İlçe vatandaşları ve eğitimciler İlçemiz cezalandırılıyor mu ? sorusu ile beraber , sorun çözümünde çare olamayan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü Valilik Makamına şikayete hazırlanmaktadırlar.
 
Son yıllarda gözle görülür başarılara imza atan ve başarı çıtasını hızla yükselten İlçe eğitim Çalışanları , başarının ödülü bu olsa gerek derken, başta sigorta primleri geciken öğretmenler , verilmeyen desteğin cezasını ,   destek vermeyenler çeksin demektedirler.
 
İlçede çalışan tüm eğitimcilerinin , idari işleyişteki sıkıntılardan dolayı mağdur oldukları tüm konuları bugün Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine sorduk. İdari işleyişteki sıkıntıları kabul ettiklerini , Sigorta prim cezalarının doğru olduğunu  çok çeşitli sorunlardan dolayı   ilçe eğitim çalışanlarına yeterli hizmet verememe nedenlerinin , İlçede 300 öğrenci bulunduğunu, 22 okul ve 257’si   kadrolu olmak üzere 300 çalışanın bulunduğunu , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 1 Adet görme engelli memur, 1 Adet kadrosu hizmetli olan ve zorunlu memurluk görevi verilen , 1 adet de  şef olduğunu ,mevcut kadro yetersizliğinden  ve sıkıntılardan dolayı hizmet aksayışını üzülerek yaşıyoruz bu durum ilçedeki her kesim tarafından bilinmektedir denilmiştir.
 
Haydi sayın FATSA çöz bu işi 
 
                                                                                                         Mustafa UĞUR
                                                                                                          Şube Başkanı




 
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER