DEVEYİ YARDAN UÇURAN, BİR TUTAM OTTUR"

Bolu Göynük İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şit'in hafta sonları İstanbul Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen sınavlarda görev aldığı iddia ediliyor.

 DEVEYİ YARDAN UÇURAN, BİR TUTAM OTTUR"
Sultanbeyli Turgut Reis İlköğretim Okulu’nda Müdür Yardımcısı iken yaklaşık 2 yıl önce Bolu Göynük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevlendirilen Murat Şit'e Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılan sınavlarda hafta sonları görev verildiği iddia edildi. Bu duruma Sultanbeyli’de görev yapan öğretmenleri isyan etti. Kamugazetesi. com’da “İstanbul’a Bolu’dan ithal sınav görevlisi” başlığı ile yer alan habere göre 


SULTANBEYLİ’DE ÖĞRETMENE KIRAN MI GİRDİ?
7 Şubat 2016 tarihinde Sultanbeyli’de yapılan Direksiyon Uygulama Sınavlarında görevli olarak Göynük İlçesi Milli Eğitim Müdürü Murat ŞİT’i görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Eğitim camiasında “Sultanbeyli’de sınav görevi isteyen tüm öğretmenlere görev verildi, yetmedi, çevre ilçelerden takviye alındı, yetmedi il dışından sınav görevlisi mi ithal ediliyor? Sultanbeyli’de öğretmene kıran mı girdi. Murat Şit’in Eğitim Bir Sen mensubu olması hatta Eğitim Bir Sen’in eski ilçe temsilcisi olması, ona ayrıcalık kazandırmamalı!” diye konuşuluyor.
Konuyla ilgili bazı öğretmenler ise: “Bizler Sultanbeyli’nin cefasını çekerken, bu kişi sefasını sürmektedir. Madem sınavlarda görev almaya bu kadar meraklı, görev yaptığı Bolu-Göynük’teki sınavlarda görev alsın. Hem Bolu Göynük’teki görevi için yolluk alıp, hem Sultanbeyli’de hafta sonları sınav görevi almak hangi kitapta yazıyor” diyerek tepki gösterdiler. 

DEVEYİ YARDAN UÇURAN BİR TUTAM OTTUR !
Bir başka eğitimci ise: “Ben Sultanbeyli ilçesinde 5 nüfusla tek maaşla geçinmeye çalışıyorum. Öğretmen maaşım yetmediği için milli eğitim bünyesindeki bu sınavlarda hafta sonları da görev alarak ucu ucuna ayın sonunu getirmeye çalışıyorum ancak bu beyefendi ta Bolu-Göynük’ten 200 küsur km uzaktan gelip bu sınavlarda görev alarak benim hakkımı yiyor. Zehir zıkkım olsun. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur diye boşuna dememiş atalarımız. Bu kişiye il dışından görev verilerek, Sultanbeyli’de gerçekten ihtiyaç sahibi öğretmenlerimizin görev almasına engel olunmaktadır. Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü bu konuda vebal altındadır. Kul hakkının yenilmesine vesile olmaktadır” dedi. 

EĞİTİM BİR SEN, KONUYLA İLGİLİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR.
Sultanbeyli Eğitim Bir Sen ilçe temsilciliği de yapmış olan Murat Şit hakkında Eğitim Bir Sen’in takınacağı tavır ise merak konusu. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz bazı yetkililer; “Sultanbeyli ilçesinde sınav görevi isteyen öğretmenlere görev verildikten sonra halen ihtiyaç varsa İstanbul’un diğer ilçelerinden talep edilmesi gerekir. Kanuni olarak görev verilebilse dahi etik ve ahlaki açıdan uygun bir davranış değil” diyerek konunun etik ve ahlaki açıdan uygun olmadığını belirttiler.

ÇAVUŞOĞLU’NUN TAVRI MERAK EDİLİYOR
Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu’ nu.  Murat Şit’in Göynük Milli Eğitim Müdürü olmasına rağmen, her hafta sonu İstanbul Sultanbeyli’de Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sınavlara katılarak ek gelir elde etmesi hususunda ne gibi bir tavır geliştirileceği merak ediliyor. Çünkü Göynük Milli Eğitim Müdürü Murat Şit’in her hafta sonu Bolu dışına çıkarak meslek içi ya da dışı bir takım etkinliklere katılması için başta Valilik olmak üzere ilgili mülki amirlerden izin alması gerekiyor.
Murat Şit’in bu çalışmalarında ek gelir elde etmesi hususu ise daha bir önem arz ediyor.
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bayser
Bayser - 8 yıl Önce

Soyadı Türkçe olarak mı yoksa ingilizce olarak mı şit :)

SIRADAKİ HABER