DİKKAT ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI OLACAK

İstanbul'da yoğun kar yağışı! Bu iki güne dikkat!

DİKKAT ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI OLACAK
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul’a ilişkin hava durumu tahminlerini açıkladı. Bugün itibariyle soğuk havanın İstanbul’u da etkisi altına alacağı belirtildi.  Yarın ve Çarşamba günleri kar yağışının etkili olacağı, özellikle de Anadolu Yakası’nda daha şiddetli hissedileceği ifade edildi. Meteoroloji, hafta sonu da yağışların sona ereceğini ve sıcaklıkların yeniden yükseleceğini söyledi.
 
Yarın ve Çarşamba günü etkili olacak kar yağışı için vatandaşları uyaran Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Dairesi Başkanı Ahmet Uçar, AjansHaber’e özel şu açıklamalarda bulundu.
 
KAR YAĞIŞI ÖZELLİKLE ANADOLU YAKASINDA ŞİDDETLİ OLACAK
 
İstanbul’da akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kentin yüksek kesimlerinde kar şeklinde meydana gelecek. Kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı yarın ve Çarşamba günleri Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edecek. Çarşamba günü ise akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 santimetre olurken rakımın biraz daha yüksek olduğu yerlerde 5 ila 15 cm arasında olacağı bekleniyor. Kar yağışının ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın ulaşımda da aksamalara neden olabilecek.
 
CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN YAĞIŞLAR SONA ERECEK
 
Sert hava koşullarının 2 gün sürmesi bekleniyor. Çarşamba günü akşam itibariyle ve Perşembe günü karla karışık yağmur şeklinde yağacak. Cuma gününden itibaren yağışların kesileceğini ve sıcaklık seviyesinin yükseleceğini bekliyoruz. Ama geçtiğimiz günlerdeki sıcaklıklara şuan ulaşmamız söz konusu değil. Mevsim normalleri düzeyinde seyredecektir.
 
HAFTA SONU SICAKLIK YÜKSELİYOR
 
Hafta sonu için yağış beklemiyoruz. Hafta içine nazaran sıcaklık seviyelerini 8 dereceye kadar çıkabilir.
 
ZORUNLU OLMADIKÇA SOKAĞA ÇIKMAYIN
 
Vatandaşlara özellikle bugün başlayacak ve iki gün sürecek olan kar yağışı sebebiyle toplu taşımayı tercih etmelerini, fırtına olması sebebiyle de zaruret gerekmedikçe dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz. Sürücülerin ise gerekli ekipmanları hazır bulundurmak şartıyla trafiğe çıkmaları konusunda uyarıyoruz. Yaklaşık 2 gün sürecek kar yağışında sürücüleri, özellikle köprü ve viyadüklerde meydana gelecek buzlanmalara karşı trafikte mağdur olmaması için önlem almalarını öneriyoruz.
 
KAR YAĞIŞI EĞİTİMİ ENGELLER Mİ?
 
İstanbul’da yaşanacak kar yağışının, yaşamı ciddi şekilde engelleyeceğini düşünmüyorum. Ancak Salı günü öğleden sonra itibariyle Çarşamba günü sabahına kadar kar yağışı çok etkili olacaktır. Verileri paylaştığımız Valilik makamı okulların tatil olması noktasında nihai kararı vereceklerdir. 
 
 
 
 
AjansHaber 
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER