AKP'NİN YARGIYI DİZAYN PLANI DEŞİFRE OLDU

İlim Yayma Cemiyeti yurdunda kaldığını belirten hukukçu genç, AKP'nin yargıyı nasıl dizayn ettiğini anlattı.

AKP'NİN YARGIYI DİZAYN PLANI DEŞİFRE OLDU
İlim Yayma Cemiyeti'nden bir genç, yapılan hukuksuzluklar karşısında vicdanı rahat etmediği gerekçesiyle basın kuruluşlarına ihbar niteliğinde bir mektup gönderdi. Mektupta, hukukçu genç, AKP'nin İlim Yayma Cemiyeti üzerinden yargıyı nasıl şekillendirdiğini gözler önüne serdi.
 
AKP’NİN TORPİL SKANDALLARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
 
Ülkenin neredeyse bütün kamu kurumlarından AKP'nin torpil skandalları fışkırıyor.
En son Haluk Koç'un açıkladığı belgelerle KPSS'siz, torpille hak etmeyenlere nasıl kıyaklar çekildiğini, memurluk kapasitesi olmayan şahıslara neredeyse sınırsız imkanların sunulduğunu bütün Türkiye görmüştü.
 
ERDOĞAN’IN GÖZBEBEĞİ İLİM YAYMA CEMİYETİ
 
AKP'ye çok yakınlığı ile bilinen İlim Yayma Cemiyeti'nin yurtlarından yargıya hukuksuzca adam sokulduğu ortaya çıktı.
 
Erdoğan'ın arka bahçesi olarak gördüğü söylenen ve maddi manevi iktidarın bütün desteğini aldığı öne sürülen İlim Yayma Cemiyet'i yurtlarının bir eğitim merkezinden çok parti stratejilerini uygulama merkezi gibi çalıştığı iddia ediliyor. İlim Yayma Cemiyeti yurtlarında kalan bir hukukçu bir gencin, vicdan azabına dayanamayarak yaşananları basına ihbar etmesiyle skandal ortaya çıktı.
 
ADLİ VE İDARİ YARGININ YOLU İLİM YAYMA CEMİYETİ’NDEN GEÇİYOR
 
Adli, İdari yargı için mülakatları yüzde yüz geçmeyi sağlayacak "sihirli" yolun İlim Yayma Cemiyeti'nin yurtlarından geçtiğini söyleyen hukukçu genç, yurdu ve ortamı sevmediğini ancak İlim Yayma Cemiyeti'nin torpiliyle yargıda mesafeleri hızlı alacağını bildiği için kalmış. Kendisi gibi bir çok insanın da menfaat için İlim Yayma Cemiyeti'nin yurtlarına katlandığını ifade etti.
 
İLİM YAYMA CEMİYET'İ, ELEMANLARI BİR İSTİHBARATÇI GİBİ KULLANIYOR
 
İlim Yayma Cemiyet'inin yurdunda kalan genç, adli-idari yargı sınavını kazananlarının isimlerinin yurt yöneticileri tarafından kendilerine getirildiğini söyleyen hukukçu genç, kazananlar arasındaki tanıdığımız kişileri teker teker fişlememizi istediler dedi.
 
NE KADAR FİŞLEME O KADAR TORPİL
 
"FİŞLEME YAPMA" İBADET GİBİ SUNULMUŞ
 
Hukukçu İlim Yayma Cemiyeti yöneticileri tarafından insanları fişlemenin bir ibadet gibi kendilerine telkin edildiğini, hatta kendilerine "Ne kadar çok insanı fişlerseniz mülakatı geçme ihtimaliniz o kadar yükselir" denildiğini ifade etti.
 
VİCDAN AZABI ÇEKENLERE İDARECİ HALİM A. 'DAN İKNA SEANSI
 
Haberdar'ın haberine göre, insanları haksızca ve kendi menfaatleri için yalan yanlış fişlediklerini ifade eden genç, bu yaptıklarından dolayı kendisiyle birlikte bir kaç arkadaşının da vicdan azabı çektiğini söyledi. Ancak yönetim tarafından bu durumun yurt idaresi farkedilmesinin ardından idareci Halim A.'nın vicdan azabı çekmemeleri yaptıkları fişelemelerin ibadet gibi olduğu yönünde ikna seanslarına başladığını ifade etti.
 
İŞTE O İHBAR MEKTUBU
 
MERHABA BEN TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTESİNİN BİRİNDE OKUMUŞ BİR HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNUYUM. SON DÖNEM YAPILAN HAKİMLİK SAVCILIK SINAVLARINI KAZANDIM. SINAVLARA SON 1.5 YILDIR KALDIĞIM İYC (İlim Yayma Cemiyeti) YURTLARINDAN NUMAN EFENDİ YURDU'NDA HAZIRLANDIM.
 
ŞU ANDA TÜRKİYE'DE HUKUK MEZUNU OLAN HERKES BİLİYOR Kİ ADLİ – İDARİ YARGI YAZILI SINAVLARINI KAZANSAN BİLE MULAKATLARDAN GEÇMENİN EN KESİN ÇÖZÜMÜ İLİM YAYMA YURTLARINDA KALMAK.
 
DOLAYISIYLA PEK COK HUKUK ÖĞRENCİSİ İÇİN ASLINDA MECBURİ İSTİKAMET BU YURTLAR. YURTTA KALAN PEK ÇOK ARKADAŞIM GİBİ BENDE BU YURDUN İDEOLİJİSİNDEN HOŞLANMASAM DA BAHSETTİĞİM NEDENLERLE BURADA KALIYORUM.
BURADA GEÇİRDİĞİM SÜRE İÇERİSİNDE ÖZELLİKLE SON SENE BİZLERE HEMEN HER HAFTA “”SİZ İMTİHANI KAZANIN MÜLAKAT PROBLEM DEĞİL SONUNCU BİLE OLSANIZ SİZİ MUTLAKA KAZANDIRACAĞIZ”" ŞEKLİNDE SÖZLER VERİLDİ. NİHAYET SINAVLARI KAZANDIK.
 
ARDINDAN 15-23-29 OCAK TARİHLERİNDE YURDA GELDİLER. BİR KISMIMIZI AYIRIP “ ŞİMDİ SİZLERDEN ADLİ – İDARİ YARGI YAZILI SINAVINI KAZANAN LİSTELERİNE BAKMANIZI BUNLARDAN TANIDIKLARINIZ HAKKINDA BİLGİLER VERMENİZİ İSTİYORUZ ” DEDİLER.
 
BUNUN DEVLETİN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GÖREV OLDUĞUNU DİNİ BİR İBADET GİBİ DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKTİĞİ YOLUNDA KONUŞMALAR YAPTILAR . SONRASINDA SINAVI KAZANAN İSİMLERİN DOSYALARINI GÖSTERDİLER DOSYADA BAZILARININ RESİMLERİ VARDI BAZILARININ İSE SADECE OKUDUKLARI ÜNİVERSİTELER VS ÖZEL BİLGİLERİ.
 
BİZLER BU RESİMLERE BAKARAK YAPTIĞIMIZ DEĞERLENDİRMELER !! İLE BAZI TANIDIĞIMIZ ARKADAŞLARIN GELECEĞİNİ KARARTACAĞIMIZI HAK ETMİYEN BAZI KİŞİLERİN İSE HAKİM/SAVCI OLACAĞINI BİLİYORDUK.ANCAK YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL DURUMU VARDI.
 
BEN DAHİL BİRKAÇ KİŞİ PEK İSTEMEYEREK DE OLSA TANIDIĞIMIZ ARKADAŞLARIMIZ İÇİN SOLCU, PARALEL, SÜLEYMANCI, ALEVİ, ÜLKÜCÜ, BİRA İÇİYOR, KIZ ARKADAŞI VAR, AHLAKSIZ GİBİ ŞEYLER YAZDIK.
 
BAZI ARKADAŞLARIMIZ İSE OĞLUM NE KADAR İNSAN YAZARSANIZ KAZANMA İHTİMALİNİZ O KADAR ARTAR DİYEREK DOĞRULUĞU ŞÜPHELİ BİR TAKIM ASLI ASTARI OLMAYAN ŞEYLER BİLE YAZDILAR.
 
BEN O GECE SÜREKLİ İNCE BİR VİCDAN AZABI YAŞADIM, ERTESİ GÜN BAZI ARKADAŞLARIN DA RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU GÖRDÜM ANCAK SONRAKİ GÜNLERDE İDARECİMİZ OLAN HALİM A. BEN DAHİL RAHATSIZLIĞI OLAN ARKADASLARLA ÖZEL İLGİLENEREK BİZLERİ YAPTIĞIMIZIN DOĞRU OLDUĞUNA İKNA ETMEYE ÇALIŞTI.
 
BURADA SÜREKLİ OLARAK NEDEN YARGI İÇİNDE YER ALMAMIZ GEREKTİĞİ KONUŞULUYOR.
 
H. HOCA “HER FIRSATTA MÜHENDİSLİK ONEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN HUKUKTUR” DİYOR. BEN BU OLAYDAN SONRA SÜREKLİ OLARAK BENİ RAHATSIZ EDEN, GELECEKTE BENİ VE ARKADAŞLARIMI VİCDANİ VE HUKUKİ OLARAK SÜREKLİ RAHATSIZ EDECEK BU YAPILANLARDAN DOLAYI KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK İSTEDİM.
 
BAHSETTİĞİM İSİMLERİN HABERLERDE KULLANILMASI BELKİ BENİM GİBİ RAHATSIZ OLAN ARKADAŞLARI ZORA SOKACAK (KULLANILMASA NASIL OLUR BİLEMİYORUM) VE ÜZERİMİZE GELECEKLER AMA HERŞEYE RAĞMEN BU KONUDA ADALETLİ OLUNMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM BENCE YARGI HİÇBİR KİŞİNİN EMRİ ALTINA GİRMEMELİ.
 
İYİ AKŞAMLAR
 
Kaynak: Haberdar
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER