Gönüllü öğretmene suç duyurusu

Fethiye'de öğrencilere gönüllü ders veren bir öğretmen hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu.

Gönüllü öğretmene suç duyurusu

Radikal gazetesinin haberine göre Fethiye Kayaköy’de öğrenci sayısı yetersiz olduğu için okulları kapatılan öğrencilere ders vermek için Kayaköy Sanat Kampı’nın bir köşesini kapatan ve okuldan getirdiği sıralarla öğrencilere gönüllü ders veren 31 yaşındaki Ceren Candemir hakkında Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Olay Ceren Candemir adlı öğretmenin öğrenci sayısı arttığı için okulu kapatılan Kayaköy’de çocukların derslerinden geri kaldığını öğrenmesi üzerine kampın bahçesindeki bir köşeyi, kapatılan okuldan getirttiği sıralarla sınıfa dönüştürmesi üzerine yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen ve Matematik bölümleri mezunu Ceren Candemir, açık havada 20 öğrenciye matematik, geometri, fizik, kimya ve biyoloji dersleri vermeye başladı.

Sanat kampı bahçesinde verilen derslerin basında yer almasının ardından İlçe Eğitim Müdürlüğü, Ceren Candemir, Kayaköy muhtarı ve sanat kampının işletme sahibi hakkında, Anayasa’nın eğitim öğretim hakkını düzenleyen 42. Maddesini ihlal etmek suçundan Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
S.Hüseyin KORKMAZ
S.Hüseyin KORKMAZ - 13 yıl Önce

Kamudan.com bu haberi sitesinde uzun zamandır tutmakla ne yapmak istiyor.Yapılan yorumları da yayınlamıyor.Eğer yorum yayınlamayacaksanız neden bu bölümü koydunuz.Önüne gelenin öğretmenlik yapmasını nasıl savunabilirsiniz.Önüne gelen doktor,polis,avukat olabilirmi demek istiyorsunuz.

SIRADAKİ HABER