Köy okulu, yabancı öğrenciler tarafından onarıldı

Niğde'nin Çukurbağ Köyü İlköğretim Okulu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 11 ülkeden gelen 19 öğrenci tarafından onarıldı.

Köy okulu, yabancı öğrenciler tarafından onarıldı
Fransa'daki Uluslararası Nice Okulu (İnternational Nice School) tarafından uygulamaya konulan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, farklı ülkelerden 19 öğrenci ve 3 gözlemci öğretmen, Çamardı ilçesine bağlı Çukurbağ köyüne geldi. İngiltere, Fransa, Hollanda, Almanya, İtalya, Danimarka, İsveç, İtalya,  İspanya, Norveç ve ABD'den gelen öğrenciler, yoğun bir çalışma programı sergiledi. Öğrenciler okulun duvarlarını boyayarak, tadilat çalışmalarına katıldı. Oyun grupları kuran öğrenciler, kendi kültürlerine özgü oyunları sergiledi.

 

Proje ortaklarından Demavend Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Dönmez, yaptığı açıklamada, projenin bölge insanının farklı kültürlerle tanışmasını sağlamak ve bir okulun daha çağdaş bir ortamda eğitim hayatını sürdürmesini amaçladığını belirtti. Projenin tüm masraflarının Nive Okulları tarafından karşılandığını ifade eden Dönmez, "Geldikleri günden itibaren Çukurbağ İlköğretim Okulu'nda çalışmaya başlayan öğrenciler, üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yaptılar. Öğrenciler, hem eğelendiler, hem farklı kültürler tanıdılar, hem de okulun onarımına katkı  sağladılar" dedi.

        

Projeye ABD'den katılan öğrenci Race, ilk kez geldiği Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Hollanda'dan gelen Sylvia da Türk insanının misafirperverliğinden övgüyle söz etti. İrlanda'dan katılan öğretmen Raon ise bu tür projelerle ülkeler arası diyalog köprüsü kurulduğunu, gelecek dönemlerde Türkiye'de benzer projeler yürüteceklerini söyledi. Çukurbağ İlköğretim Okulu Müdürü Kamil Özşahin da projeyi ilk duyduklarında çok şaşırdıklarını, böylesine özverili bir genç grubunun okullarına katkı vermesinin kendilerini duygulandırdığını belirtti.



Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER