PKK CİZRE'DE GÜVENLİK KAMERALARINI YASAKLADI

Askerlik şubesi, mahkeme kuran PKK şimdi de "Parelel karakol" kuruyor. Öte yandan PKK Cizre'de güvenlik kameralarını da yasakladı. AKP Hükümeti ise bu durumu sadece seyretmekle yetiniyor.

PKK CİZRE'DE GÜVENLİK KAMERALARINI YASAKLADI
12 yaşındaki Nihat Kazanhan cinayetinde yaşanan skandallar zincirinin ardından gözler yeniden Cizre'ye çevrildi. Örgüt ilçede güvenlik kameralarını yasakladı. Son bir yılda 350 kişi dağa çıktı.
 
ROKETLİ SALDIRI
 
İlçede ‘asayişi’ kontrol altına alan YDG-H devletin bölgedeki hakimiyetini tamamen ortadan kaldırmak için güvenlik kameraları, MOBESE’ler ve baz istasyonlarına yönelik de ciddi müdahalelerde bulundu. Bu süreçte YDG-H bölgedeki GSM şirketlerine ait baz istasyonlarına da roketlerle saldırdı.
 
6-7 Ekim olayları sonrasında şehrin MOBESE yapılanması tamamen kullanılamaz hale geldi. Buradan doğan zararın yaklaşık değerinin iki buçuk milyon dolar olduğu tespit edildi. Kobani olayları nedeniyle şehre yapılması planlanan yeni MOBESE direkleri yerleştirilememişken zarar gören kameralar da tamir edilemedi. Kobani olaylarında zarar görev bir MOBESE direğinin tamirini yapan polis pompalı tüfekle vurularak yaralandı.
 
KAMERALAR YASAKLANDI
 
YDG-H ilçedeki dükkanların güvenlik kameralarına da müdahale etti. İlçede bildiri dağıtan YDG-H dükkanlarda güvenlik kamerasının bulunmamasını, bunların güvenlik kuvvetlerinin eline geçebileceğini, güvenlik kamerası bulunan işyerlerine zarar vereceklerini ilan etti. Örgütün HÜDA PAR ile yaşadığı gerginlikte yaralanarak Özel Botan Hastanesi’ne kaldırılan şahıslardan sonra YDG-H militanları hastanenin güvenlik kamera kayıtlarına el koymuştu.
 
PARALEL KARAKOL VE MAHKEMELER
 
KCK mahkemeleri ile örgüt Cizre’de kendi yargı sistemini faaliyete geçirdi. Şehir merkezinde önce çadırlarda son süreçte ise metruk binalarda kendi paralel karakollarını ve ceza sistemini oluşturarak faaliyetlere başladı. Vatandaşın bir sorunla karşılaşması durumunda kendileri dışına bir yere müracaatlarına izin verilmemeye başlandı. Hırsızlık yapan kişi çocuk ise kolunun kırılması, yaşı büyük ise üç kere uyarıldıktan sonra öldürülme cezası verilmeye başlandı. İş adamları vergi adı altında haraca bağlandı. Vermeyenler göçe zorlandı veya infaz edildi.
 
Vatan
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER