Şişli Belediyesi'nden Van'a öğretmenevi

Şişli Belediyesinin Van'a yaptırmayı planladığı öğretmenevi için protokol imzalandı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yapılacak öğretmenevinin beş yıldızlı oteli aratmayacağını söyledi.

Şişli Belediyesi'nden Van'a öğretmenevi
Vali Münir Karaloğlu törende, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bu yıl buruk kutladıklarını belirterek, "Biliyorsunuz 644 vatandaşımız depremde şehit oldu, bunların 75'i öğretmendi. Bu büyük bir rakam, büyük bir oran. Yaklaşık yüzde 12'ye tekabül ediyor. Biz depremde hayatını kaybeden bütün  öğretmenlerimize, bütün vatandaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz. 50 öğretmenimiz enkazdan yaralı olarak kurtuldu, onlara, halen tedavisi devam edenlere acil şifalar diliyoruz" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise depremde yaşamını yitiren öğretmenlere ve vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi. Öğretmenler Günü'nün son derece önemli bir gün olduğunu belirten Sarıgül, “Ben de öğretmenim. Meslektaşlarımın bugününde Van'da bulunmayı arzu ettim. Van Valimize çok teşekkür  ediyorum" diye konuştu. Şişli Belediyesi olarak bir öğretmenevi yapmayı istediklerini anlatan Sarıgül şunları söyledi, "Sayın Valim de uygun gördü. Biraz sonra öğretmenevi yapacağımız araziye geçeceğiz ve çok güzel bir öğretmenevini süratle projelerini yapacağız. Çok kısa süre içerisinde depreme dayanıklı, Türkiye'nin en güzel öğretmenler evini, Van'a kazandırmayı arzu ediyoruz. Bu öğretmenevi, Türkiye'de model olsun istiyorum. Çok önemli mimarlarımızla çalışacağım. Yani burada yapacağımız öğretmenevi, gerçekten 5 yıldızlı oteli aratmayacak ölçüler içerisinde olacak."

Daha sonra, Şişli Van Öğretmenevinin protokolü, Vali Karaloğlu ve Belediye Başkanı Sarıgül tarafından imzalandı.



Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER