MEVCUT OKUL MÜDÜRLERİNİN DURUMU NE OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine dair yönetmeliğe göre mevcut yöneticiler için geçici bir madde konulmuştur:

MEVCUT OKUL MÜDÜRLERİNİN DURUMU NE OLACAK?
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine dair yönetmeliğe göre mevcut yöneticiler için geçici bir madde konulmuştur:
 
Aynı unvanda olmak üzere, 14/3/2014 tarihi itibarıyla görev süreleri dört yıl ve daha fazla olan yöneticilerin görevi, 2013-2014 ders yılının bitimi tarihinde başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erecektir. Görev süreleri 14/3/2014 tarihi itibarıyla dört yıldan daha az olan yöneticilerin görevi ise, dört yıllık sürenin tamamlanmasını takip eden ilk ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erecektir.
 
Ancak Yöneticilik görevi 2013-2014 ders yılının bitiminde sona eren müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar görevlerine devam edecektir.
 
YORUM: Okullara müdür görevlendirmesi yapıldıktan sonra eski müdürün görevi sona erecektir. Yeni görevlendirilen okul müdürü ise kendi okulundan veya başka okuldan müdür baş yardımcısı ve müdür yardımcısını seçecektir. 81 İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nde bu işlemlerin gerçekleşmesi, yeni yönetmeliğe göre yönetici görevlendirmelerin yapılması okullar açılana kadar sürecektir. Okullar açılana kadar mevcut okul yöneticileri görevlerine devam edebilecektir. Mevcut okul yöneticileri yeni yönetmeliğe göre tekrardan görevlendirilebilecektir.
 
Norm Fazlası Olan Yöneticilerin Durumu
 
Yönetici norm kadrosunda değişiklik yapılarak ; yöneticilik norm kadrosuna esas kriterler çerçevesinde müdür, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı norm kadrolarının bazıları veya tamamı kaldırılan eğitim kurumlarında norm kadro fazlası olanlar, ders yılı sonuna kadar bu eğitim kurumlarındaki yöneticilik görevlerine devam ederler. Bu kişiler, yöneticilik görevlerinin ders yılıyla birlikte sona ermesini müteakip, bulundukları eğitim kurumunda alanlarında açık norm kadro olması ve istemeleri hâlinde bu eğitim kurumuna, aksi durumda ise istekleri de dikkate alınarak kadrolarının bulunduğu ilçe ve/veya il sınırları içinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna öğretmen olarak atanır.
 
Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenecek. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenecek.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
E.KOÇ
E.KOÇ - 10 yıl Önce

20 YILLIK ÖĞRETMENLİĞİMDE MÜDÜR GİBİ MÜDÜRLE ÇALIŞMA ŞANSINA KAVUŞTUM OLMAZ YANİ BU NASIL ŞANS

adem k
adem k - 10 yıl Önce

Sendikaların MEB'e verdiği Atanabileceği alan olma şartının Okutabileceği ders olarak değiştirilmesi ile ilgili yönetmelik hükümlerinde bir gelişme var mı. bu konuda kimseden çıt çıkmıyor

koltuk sağlam
koltuk sağlam - 10 yıl Önce

burası siyasetin otagı adaletmi güldürme 75 puanın altında alsanızda siyasilerin size verdikleri teşekkürleri takdirler bahane edilerek yine müdürlüğe otuttururlar

SIRADAKİ HABER